ایالات متحده در چارچوب صرفه جویی ها ممکن است حضور نظامی را کاهش دهد و اسرائیل نگران است

تصمیم احتمالی دولت آمریکا در مورد فراخواندن نیروهای مستقر در شبه جزیره سینا، موجب نگرانی محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل شده است. این نیرو برای پاسداری از اجرای پیمان صلح اسرائیل و مصر در سینا مستقر شده است. اسرائیل و مصر کوتاه مدتی پیش از به روی کار آمدن خمینی در ایران بود که به توافق صلح رسیدند و پیمان آن طی مراسم رسمی و با حضور پرزیدنت جیمی کارتر، توسط نخست وزیر اسرائیل و رئیس جمهوری مصر امضا شد.

به موجب این پیمان، ارتش مصر حق حضور در شبه جزیره سینا را ندارد تا نتواند به حمله نظامی علیه اسرائیل دست بزند. این تعهد مصر در طول ۴۱ سال اخیر به خوبی انجام شده و هرگاه برای سرکوب گروه های تروریستی مستقر در سینا، دولت مصر لازم دیده نیروهای نظامی به آن ناحیه بفرستد، با موافقت اسرائیل انجام گرفته است.

اکنون گفته می شود که مارک اسپر وزیر دفاع جدید ایالات متحده قصد دارد نیروهای ناظر را که در خط مرزی بین مصر و اسرائیل مستقر هستند بیرون برد.

در گزارش ها آمده است که تصمیم به بیرون بردن نیروها، به شبه جزیره سینا محدود نمی شود، بلکه عربستان سعودی و عراق و افغانستان و نقاط دیگر را نیز شامل می گردد. ولی در اسرائیل این نگرانی وجود دارد که بیرون بردن نیروها ممکن است از میزان علاقمندی و دخالت دولت آمریکا در امور خاورمیانه بکاهد.

در چنین وضعی، حکومت ایران و گروه های افراط گرای اسلامی ممکن است به تلاش بیشتری برای تسلط بر منطقه دست بزنند و امنیت مرزی اسرائیل به خطر افتد.

این خبر در روزنامه وال استریت ژورنال انتشار یافته بود و گرچه هنوز مقامات رسمی ایالات متحده هنوز واکنشی نسبت به آن نشان نداده اند، ولی آگاهان سیاسی در اورشلیم می گویند که این، یکی از موضوع های اصلی در مذاکرات مایک پمپئو با نخست وزیر اسرائیل خواهد بود. قرار است وزیر خارجه آمریکا در اواسط هفته جاری دیدار کوتاهی از اورشلیم داشته باشد.

اسرائیل نگران است که خروج سربازان آمریکایی از سینا، موجب جسارت بیشتر گروه های اسلامگرای متعصب و داعشی در آن سرزمین گردد. ارتش مصر اکنون بیش از سه سال است با این گروه ها نبرد می کند، ولی هنوز نتوانسته است آن ها را کاملا ریشه کن سازد.

در پی آسیب جدی که به اقتصاد ایالات متحده در رابطه با کرونا وارد آمده، اکنون دولت آن کشور قصد محدود ساختن حضور خود در خاورمیانه را دارد و این طرح را مارک اسپر آماده ساخته و برای مطالعه و تصمیم گیری، به کاخ سفید ارانه کرده است.

شمار نیروهای چند ملیتی که در شبه جزیره سینا مستقر هستند تا بر اجرای پیمان صلح اسرائیل و مصر نظارت داشته باشند، یک هزار و صد و پنجاه و شش نفر می باشد که چهارصد تن از آنان آمریکایی هستند. بقیه نیروها، به ۱۲ کشور دیگر تعلق دارند و اگر آمریکا نیروهایش را بیرون برد، ممکن است که کشورهای دیگر نیز این ماموریت را ترک گویند.