ایالات متحده آمریکا امروز چهارشنبه اعلام کرد که دو شبکه مرتبط با دولت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مورد تحریم قرار داده است.
وزارت خرانهداری آمریکا اعلام کرد شبکهای را که از یک شرکت مستقر در هنگکنگ برای دور زدن و نقض تحریمهای آمریکا استفاده و تلاش میکرد که فناوری و تجهیزات آمریکایی خریداری کرده و در اختیار دولت ایران و سپاه پاسداران قرار دهد، تحریم کرده است.
شبکه دیگر نیزدر همین راستا آلیاژهای آلومینیوم برای مصارف برنامه هستهای ایران را به شرکتهای زیرنظر وزارت دفاع ایران تحویل میداده است.
وزارت خزانهداری آمریکا طی گزارشی که در سایت رسمی خود منتشر کرده است، میگوید «یکی از شبکهها که توسط حامد دهقان راهاندازی شده بود، با استفاده از شرکتی ثبت شده در هنگکنگ میلیونها دلار تجهیزات الکترونیکی و فناوری آمریکایی را برای تحویل به دولت ایران و سپاه خریداری کرده است».
شبکه دوم به رهبری سید حسین شریعت، انواع آلیاژهای آلومینیوم با کاربرد در صنایع هستهای را برای شرکتهای تحت کنترل وزارت دفاع و نیروهای نظامی ایران خریداری کرده است.
این گزارش از قول سیگال ماندلکر، معاون وزارت خزانهداری ایالات متحده در امور مقابله با تروریسم و اطلاعات مالی، میافزاید دولت آمریکا تمام تلاش خود را برای خنثی کردن «توطئههای پیچیده ایران به منظور دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی» را به کار میگیرد.
وی به جامعه جهانی هشدار داد که مراقب پنهانکاریهای جمهوری اسلامی برای سوء استفاده از شرکتهای خارجی باشند.
این گزارش میافزاید شبکههایی که دهقان و شریعت از سال ۲۰۱۷ ایجاد کردهاند، بیش از ۱۰ میلیون دلار از طریق شرکتها، از جمله شرکتی که در هنگکنگ ثبت شده است، تجهیزات مرتبط با ساخت سلاحهای کشتار جمعی خریدهاند.
حامد دهقان به عنوان رئیس شرکت «پیشتازان کاوشگستر بُشرا» معرفی شده است که بر اساس گزارش خزانهداری آمریکا نقشی محوری در شبکه یاد شده دارد.
وی همچنین مدیر عامل شرکت «اعتبار صنعت ایلیا» است که بنابر این گزارش، این شرکت نیز در شبکه یاد شده دخیل بوده است. این شبکه ۱۰ محصول الکترونیکی و فناوری آمریکایی خریداری کرده است و به شرکتهایی نظیر شرکت هواپیماسازی ایران، گروه صنعتی شهید باکری، گروه شهید همت و غیره فروخته است.
وزارت خزانهداری آمریکا در ارتباط با دو شبکه یاد شده، افراد و شرکتهای زیر را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است: شقایق اخایی (مربوط به پیشتازان کاوش گستر بشرا)، مهدی حسین ابراهیمزاده اردکانی (مربوط به حامد دهقان)، هادی دهقان چناری (مربوط به شرکت مهندسی ارتباط رستافن)، حامد دهقان (مربوط به شرکت مهندسی ارتباط رستافن)، مهدی ابراهیمزاده (مربوط به حامد دهقان)، شرکت ابتکار صنعت ایلیا (مربوط به شرکت مهندسی ارتباط رستافن)، شرکت مهندسی عصر صنعت اشراق (مربوط به صنایع الکترونیک ایران)، شرکت گرین اینداستریز هنگکنگ (مربوط به حامد دهقان)، کاوش گستر بشرا (مربوط به حامد دهقان)، شرکت پیشتازان کاوش گستر بشرا (مربوط به حامد دهقان)، شرکت شفق صنوبر یزد (مربوط به حامد دهقان) و سید حسین شریعت (مربوط به شرکت عصرصنعت اشراق).
این تحریم تازه در حالی بر علیه رژیم اعمال می شود که در روزهای گذشته رییس جمهوری فرانسه اعلام کرده بود احتمال دارد که در هفته های آینده دیداری تاریخی بین حسن روحانی و پرزیدنت ترامپ صورت گیرد و حسن روحانی نیز ابتدا اعلام کرده بود که برای برون رفت از شرایط اقتصادی موجود و فشار حاضر است با هر کسی ملاقات کند اما در کوتاه زمانی پس از این سخنان دیدار و گفتگو با پرزیدنت ترامپ را منوط به برداشتن تحریم ها کرده بود.
روز گذشته جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که ابتدا مذاکره و توافق سپس برداشتن تحریمها.
دولت ایالات متحده سیاست خود را بر فشار حداکثری بر روی رژیم بنا نهاده و می گوید تا تسلیم شدن و آمدن رژیم به پای میز مذاکره نه تنها درباره برنامه مشکوک اتمی بلکه درباره اعمال تروریستی رژیم در خاورمیانه و همچنین برنامه موشکی رژیم حاضر نیست فشارها را کاسته و یا متوقف کند.