ایالات متحده هشدار داد : اگر  تحریم تسلیحاتی حکومت  ایران برداشته شود، منطقه به جنگ خواهد کشید

نشریه آمریکایی “واشنگتن فیری بیکن” درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نوشته است : برداشته‌شدن قریب‌الوقوع تحریم تسلیحاتی از ایران، عاملی است که روانه‌شدن سیل تجهیزات نظامی روسی و چینی پیشرفته به خاورمیانه به شکلی جدی را مطرح می‌سازد

این نشریه در ادامه نوشته است:  مسئولان دولت ترامپ در هشدارهای مکرر خود درخصوص شعله‌ور شدن مسابقه تسلیحاتی، از احتمال آغاز جنگ منطقه ای گسترده ابراز نگرانی کرده‌اند.

نشریه آمریکایی “واشنگتن فیری بیکن”در ادامه نوشت: تحریم فروش سلاح به ایران از سوی سازمان ملل در نیمه اکتبر آینده به رغم تلاش‌های اخیر دولت ترامپ برای تمدید آن، منقضی خواهد شد. اما مسئولان بلندپایه آمریکایی در بررسی‌های منطقه ای اعلام کردند که اسرائیل و کشورهای عربی در مخالفت با برداشتن تحریم‌های تسلیحاتی از ایران متفق القولند.

به گفته آگاهان امور روسیه و چین با برداشته‌شدن تحریم تسلیحاتی از ایران، آماده تحکیم همپیمانی‌های نظامی خود با ایران و پر کردن زاغه‌های اسلحه پیشرفته این کشور هستند که در دسترس گروه‌های تروریستی نیابتی ایران از جمله حزب‌الله لبنان قرار خواهد داشت.

در گزارش این نشریه آمده است:   کشورهایی که در گذشته به ایران اسلحه فروخته و کمک‌های هسته‌ای خود را در اختیار تهران قرار داده‌اند؛ به شکلی پررنگ درماه‌های اخیر تمایل خود را برای افزایش این نوع روابط با نظام ایران اعلام کرده‌اند.

واشنگتن برای کارشکنی این روند می کوشد تا مکانیزم موسوم به «اسنپ بک» را فعال سازد که بر اساس آن امکان بازگرداندن تحریم‌های جهانی علیه ایران و ادامه تحریم تسلیحاتی آن وجود دارد.

پیشتر نیز برایان هوک نماینده پیشین آمریکا در امور ایران گفته بود که «پایان تحریم فروش سلاح به ایران به آغاز مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد انجامید. من بارها این موضوع را از زبان رهبران خلیجی و اسرائیلی شنیده‌ام. اعضای دائمی شورای امنیت با درخواست شش کشور خلیجی و اسرائیل برای تمدید تحریم تسلیحاتی و اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران مخالفت کرد.»

هوک تاکید کرده بود  که آمریکا اقدام درست را در این رابطه عملی خواهد کرد و تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را باز خواهد گرداند که شامل تحریم تسلیحاتی نیز می‌شود.

این نشریه آمریکایی نوشته است:   با این حال احتمال بازگردانده شدن همه تحریم‌های جهانی علیه ایران همچنان د رهاله‌ای از ابهام است. کشورهای اروپایی عملاً با تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی تا اطلاع ثانوی، مخالفت کردند و اکنون نیز با تلاش برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مخالفت می‌ورزند.

این نشریه در پایان نوشته است که  بروز بن‌بست در شورای امنیت به از میان رفتن روابط تاریخی آمریکا با فرانسه، آلمان و بریتانیا منجر شده و می‌رود که دولت ترامپ را به دست‌زدن به انتقام جویی دیپلماتیک از این کشورها سوق دهد.