ایالات متحده  ۱۰ میلیون دلار جایزه، برای  دستگیری یک عضو حزب‌الله لبنان تعیین کرد

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای  اعلام کرد در برابر دریافت اطلاعاتی که به دستگیری سلیم عیاش، عضو گروه حزب‌الله لبنان بینجامد، ده میلیون دلار جایزه نقدی پرداخت خواهد کرد.

در این بیانیه امده است که سلیم عیاش متهم اصلی در ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر اسبق لبنان، است.

وزارت خارجه آمریکا، در این بیانیه آورده است که فرد یا افرادی که بتوانند با ارائه اطلاعات دقیق، به بازداشت سلیم عیاش و آوردن او به پای میز محاکمه کمک کنند، جایزه نقدی ده میلیون دلاری دریافت خواهند کرد.

در این بیانیه تاکید شده است  که سلیم عیاش مهره ارشد اجرایی در واحد ۱۲۱ حزب‌الله است که مسئولیت طراحی و اجرای طرح‌های ترور افراد را برعهده دارد.

دادگاه کیفری بین‌المللی لاهه سه ماه و نیم پیش حکم داد که سلیم جمیل عیاش در ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان دخیل بوده است.

آن دادگاه در غیاب سلیم عیاش، او را به پنج بار حبس ابد و مصادره اموال محکوم کرد.

در این گزارش آمده است که رد پای سلیم عیاش، که اکنون ۵۷ ساله است، از سال‌ها پیش ناپدید شده و برخی گزارش‌های تایید نشده در خاورمیانه، بدون ارائه اسنادی، مدعی بوده‌اند که او به ایران برده شده و با هویتی متفاوت، به زندگی و همچنین فعالیت خود برای حزب‌الله و ایران ادامه می‌دهد.

رفیق حریری ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ هنگام عبور خودرویش در پایتخت لبنان قربانی انفجار سهمگینی شد که به کشته شدن او و ۲۱ تن دیگر، زخمی شدن ۲۲۶ تن و به بار آمدن ویرانی‌های زیاد در قلب بیروت انجامید.حریری در زمان کشته شدن، قصد داشت دوباره نامزد سمت نخست‌وزیری شود و اختلافات شدیدی نیز با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، داشت.

در آن زمان ، سازمان ملل متحد در تحقیقات گسترده‌ای که از طریق تشکیل یک دادگاه ویژه، طبق رای شورای امنیت، به عمل آورد، پنج عضو حزب‌الله را مظنونین اصلی آن ترور سیاسی اعلام کرد. روند تحقیقات و محاکمه بیش از ۱۱ سال طول کشید.

دادگاه کیفری لاهه تابستان پارسال در پایان محاکمه غیابی مصطفی بدرالدین، سلیم عیاش، حسین عنیسی، اسد صبرا و حسن حبیب مرعی، حکم داد که سلیم عیاش متهم اصلی است و مدارک کافی برای محکوم کردن چهار مظنون دیگر، شامل مصطفی بدرالدین، در اختیار دادگاه قرار نگرفته است.

مصطفی بدرالدین، یک مقام ارشد حزب‌الله و برادر همسر عماد مغنیه، مهم‌ترین مهره عملیاتی و میدانی حزب‌الله بود که ظاهرا بعدها در عملیاتی به‌دست اسرائیل و مدت‌ها پیش از آغاز محاکمه، کشته شده بود.

قاضی دادگاه ویژه سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد:   از همه عواملی که این متهم را پنهان کرده‌اند، بدون آن‌که نام فرد یا کشوری را ببرد، خواست او را به دستگاه عدالت تحویل دهند.

حزب‌الله لبنان همواره با این ادعا که اعضای این سازمان ارتباطی با قتل رفیق حریری نداشته‌اند و “مردان محترم مقاومت” بوده‌اند، تاکید کرده که این افراد تحویل دادگاه نخواهند شد.