ایا زمینه رهبری را برای آخوند رئیسی تدارک می بینند 

کریمی‌اصفهانی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره تاثیر کاندیداتوری آخوند ابراهیم رئیسی بر رفع اختلافات میان اصولگرایان بیان کرد: ۵۰ رصد وحدت خود رئیسی است که اکثر گروه‌های اصولگرا درباره کاندیداتوری او رضایت دارند ولی ۵۰ درصد دیگر آن است که طرف مقابل آمادگی برای این کار را داشته باشد.

وی در ادامه افزود: رئیسی حاضر است به وحدت اصولگرایان کمک کند اما نه به عنوان نامزد.بعضی مواقع یک شخصیت سیاسی تصمیمی برای ورود به عرصه ندارد اما ما اصرار می‌کنیم تا به هدفمان برسیم.

رئیسی تا نیمه اسفند ۱۳۹۴ از مقام‌های ارشد دستگاه قضایی بود و از آن پس، و با حکم ولی فقیه، تولیت آستان قدس رضوی نیز شد. او که هم‌سویی معناداری با تندروها و امنیتی‌های حاکم بر سپاه پاسداران دارد، به‌گونه‌ای فزاینده تحرک سیاسی خود را از آن پس گسترش داد. چنان‌که به عقیده برخی ناظران سیاسی، به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی جانشینی  خامنه‌ای و نشستن بر صدر نظام معرفی شد.

خیلی زود و تنها چند ماه پس از تصدی تولیت آستان قدس رضوی، او در رسانه‌های همسو ـو نزدیک به سپاه ـ «آیت‌الله» خوانده شد.

رئیسی در تحرک سیاسی و تبلیغاتی فزاینده، به انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ رسید و نامزد شد. او به‌مثابه رقیب اصلی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایفای نقش کرد. طیف متنوع و گسترده‌ای از اصول‌گرایان به یک “چهرهگ مورد وثوق دست یافته بودند. کسی که در انتخابات، یار و یاور مستضعفان و سید محرومان توصیف و تبلیغ شد.

رئیسی بر مبنای نتایج رسمی انتخابات، حدود ۱۶ میلیون رأی را از آن خود کرد؛ چیزی حدود ۳۸ درصد کل آرا که بخش مهمی از آنان در شبکه سامان‌یافته از سوی نیروهای امنیتی-نظامی حضور دارند و پیوسته جهت‌دهی می‌شوند. این‌گونه، با وجود شکست در انتخابات ریاست جمهوری، دلیلی وجود نداشت که رئیسی و حامیان نظامی-امنیتی‌اش از تعقیب پروژه خود، پا پس کشند.

رئیسی در رسانه‌های حامی، «آیت‌الله» توصیف شد و اخبار مربوط به او برجسته ماند. حامیان او در ساختار سیاسی قدرت نخواستند «سرمایه اجتماعی» سامان‌یافته در انتخابات و «چهره» برساخته را به‌سادگی فرونهند. این‌چنین، او نه در مقام یک نامزد شکست‌‌‌خورده در انتخابات، که به‌عنوان یک چهره ویژه و متمایز سیاسی همچنان مطرح ‌ماند و توسط حامیان سیاسی و امنیتی‌اش، مورد تبلیغ پیوسته قرار گرفت.

قرار گرفتن رئیسی در راس هرم دستگاه قضائی، می‌تواند آخرین گام مهم برای تکمیل پروژه او و حامیانش محسوب شود: خیزی بلند و بزرگ برای نیل به جایگاه رهبری سوم جمهوری اسلامی. به‌بیان دیگر، ریاست رئیسی بر قوه قضاییه، نه‌تنها بر وزن و اعتبار او در بلوک قدرت می‌افزاید، بلکه شانس او را نیز برای جانشینی آیت‌الله خامنه‌ای به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.