ایرانیان سال جدید را با هشت دروغ خامنه‌ای آغاز کردند

سفیدنمایی نظام، نظریه توطئه، شیطان‌نمایی دیگران، و فروکردن سر در برف منشاء این دروغ ‌بافی‌ها است

مجید محمدی ، جامعه شناس ایرانی ،آمریکایی با انتشار یادداشتی در ایندیپندنت فارسی نوشته است : سخنرانی‌های علی خامنه‌ای در آغاز سال ، مجموعه‌ای از “رهنمودهای دروغین وی ” وی برای جهت دادن به تبلیغات سیاسی دستگاه‌های حکومت برای سال پیش رو است.

مجید محمدی در ادامه این یادداشت،  هشت مسیری را که خامنه‌ای برای تبلیغات سیاسی بوق‌های حکومت عرضه کرده مطرح کرده و آنها را با مبانی که دارند مورد نقد قرار داده است

وی نوشته است : علی  خامنه‌ای در این سخنرانی می‌گوید: «سال ۱۴۰۰ سال انتخابات است، یعنی حکمرانی متکی بر استقلال و آرای مردم». ‌نظارت استصوابی با لزوم وفاداری نامزدها به علی خامنه‌ای، پرونده‌سازی توسط سیصد هزار ناظر شورای نگهبان به طور دائمی برای نامزدهای بالقوه و عدم امکان چالش رد صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، در کنار نقش تعیین‌کننده نیروهای نظامی در بیعت‌ها و صرف دهها هزار میلیارد تومان پول کثیف در آنها ناقض نقش آرای مردم در بیعت‌های جمهوری اسلامی است.

خامنه‌ای در ادامه این ادعاها گفته است : «تحریم ملت‌ها و مانع‌تراشی در دستیابی آنها به دارو و مواد غذایی به عنوان جنایت حقیقی آمریکا» یاد می‌کند.

هیچ رسانه و مرکز و موسسه مستقلی در دنیا از تحریم دارو و مواد غذایی در ایران سخنی نگفته‌ (البته بجز تبلیغات‌چی‌ها و لابی جمهوری اسلامی). ایران در دو سال تحریم به خرید انبوه مواد غذایی دست زده و سیلوها را پر ‌کرده است. در حوزه دارو نیز اگر در دوره‌هایی کمبودهایی (مثل انسولین) وجود داشته نه به دلیل تحریم بلکه به دلیل عدم تخصیص ارز بوده است. احتمالا خامنه‌ای انتظار دارد که شرکت‌های دارویی کالاهای خود را مجانی یا بر اساس اعتماد به دزدهای سر گردنه در ایران، بدون پرداخت پول ارسال کنند.

محمدی ی در ادامه نوشته است: خامنه‌ای بر این باور است که «همه، حتی کسانی که ممکن است رهبری را نیز قبول نداشته باشند، ایران قوی را به‌عنوان راه مقابله با دشمنی‌ها قبول دارند که یکی از راههای مهم قوی شدن ایران، مشارکت در انتخابات است».

تعبیر “همه” در این جمله، درست همانند نظرسنجی‌های ایران پل و دانشگاه مریلند سفارشی و غیرقابل اعتماد است. بسیارند کسانی که راه مهم قوی شدن ایران را سقوط جمهوری اسلامی می‌دانند. مثل ۶۴۰ نفری که بیانیه کارزار «نه به جمهوری اسلامی» را امضا کرده‌اند. در ایران انتخاباتی آزاد، رقابتی و منصفانه برگزار نمی‌شود تا تاثیری در قدرت کشور داشته باشد. خامنه‌ا‌ی مخالفان خود را جزئی از این «همه» نمی‌داند.

خامنه‌ای در ادامه لاف زنی های خود گفته است : «دستگاه‌های جاسوسی برخی کشورها و از همه بدتر آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند تا انتخابات را بی‌رونق کنند و به همین دلیل یا برگزارکنندگان را به مهندسی انتخابات، و یا شورای نگهبان را متهم می‌کنند».

او در این سخن همه منتقدان انتخابات قلابی و مهندسی شده در ایران را به جاسوس امریکا و اسرائیل تقلیل می‌دهد در حالی که جاسوسان برای لو نرفتن خود در موضوعات روز اظهار‌نظر نمی‌کنند. نظریه توطئه از مبانی اظهار نظرهای خامنه‌ای است که در سخن فوق به خوبی تجلی یافته است.

خامنه‌ای در سخنان اش به  عنوان تدارکاتچی رییس جمهوری اشاره کرده و  ادعا می کند:   «جایگاه ریاست جمهوری، مهمترین و موثرترین مدیریت کشور است و طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیس‌جمهور اختیاراتی ندارد یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بی‌مسئولیتی یا بی‌اطلاعی یا غرض‌ورزی است… همه مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رئیس جمهور است».

خامنه‌ای در ادامه ادعا کرده است که «با ابتکار جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان، تحریم‌ها را بی‌ا‌ثر کرده‌ایم».

سخنان وزیر نفت و منتقدان وی مثل رستم قاسمی، حاکی از کاهش جدی صدور نفت ایران بوده است: «عملکرد ۹ماهه منابع بودجه ۹۹ نشان می‌دهد از بودجه ۵۷۰هزارمیلیارد تومانی امسال، تاکنون فقط ٩هزارمیلیارد تومان آن از درآمد نفت بوده است و خود جهانگیری هم به این رقم اشاره کرده‌اند. حال سؤال اساسی این است که آیا درآمد ۹ هزار میلیارد تومانی در مقیاس فروش نفت عدد بزرگی است یا نه؟ شما فکر می‌کنید ۹ هزار میلیارد تومان معادل چند تا کشتی نفت است؟ اگر آمار دولتی‌ها درباره این ۹ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش نفت درست باشد، یعنی دولت به میزان کمتر از ۱۰ کشتی نفت فروخته است.» (خبر آنلاین، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)

خامنه‌ای در سخنان خود با گفتن ای…