ایران در نشست با اروپائیان: «حداقل انتظارمان آن است که به صادرات نفت خود ادامه دهیم» 

به گزارش رویترز صادرات روزانه نفت ایران در ماه گذشته از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به کمتر از ۳۰۰هزار بشکه کاهش یافت

در حالی که هدف ایالات متحده از برقراری تحریم های شدید مالی علیه رژیم ایران آن بوده که ریشه های درآمدهای مالی حکومت را بخشکاند تا برای ادامه برنامه های موشکی و اتمی و همچنین ادامه فتنه گری در کشورهای همسایه، بودجه ای نداشت باشد، اکنون یک دیپلمات رژیم می گوید که حداقل انتظار از آمریکا، امکان ادامه فروش نفت ایران در بازار جهانی می باشد. او گفت که حداقل انتظار آن است که کشورهای اروپایی به خرید نفت ایران ادامه دهند و به تحریم های آمریکایی بی اعتنایی کنند.

یک دیپلمات رژیم که احتمالا عباس عراقچی معاون وزارت خارجه است، به خبرنگاران گفت: «آمریکا حداقل باید امکان دهد که فروش نفت ابران همچنان ادامه یابد». این خواسته در حالی مطرح می شود که عمده ترین بخش تحریم های آمریکایی جلوگیری از فروش نفت ایران، به هدف خالی کردن خزانه حکومت می باشد.

دیپلمات ایرانی در نشست مروز کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: «ما از اروپایی‌ها انتظار نداریم که در ایران سرمایه‌گذاری کنند ولی انتظار داریم که از ما نفت بخرد و پول نفت را به ما بدهد.»

وی توانایی فروش نفت را حداقل سود ایران از توافق هسته‌ای ارزیابی کرده و خواستار بازگشت میزان فروش نفت ایران به قبل از اعمال تحریم‌های آمریکا شده است.

به گزارش رویترز صادرات روزانه نفت ایران در ماه گذشته از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به کمتر از ۳۰۰هزار بشکه کاهش یافته و ذخایر مالی رژیم را به شدت به خطر انداخته و این احتمال را به وجود آورده که تا چند ماه دیگر، رژیم ارز کافی برای واردات مایحتاج عمومی نداشته باشد.

همزمان، یک نشریه ژاپنی فاش ساخت که رژیم ایران با کمک دولت مالزی، همچنان به صدور مقداری از نفت خود ادامه می دهد.

نشریه “نیکی” چاپ ژاپن نوشت: «مالزی تعهد خود به ایالات متحده را زیر پا گذاشته و به فروش نفت رژیم ایران در بازار جهانی یاری می رساند.

این نشریه نوشت که رژیم ایران با دور زدن تحریم‌های آمریکا از طریق مالزی به فروش “مخفیانه” نفت دست زده است. به نوشته این نشریه، ” با استناد به یافته‌های شرکت ردیابی نفتکش‌ها، موسوم به تانکر ترَکرز، رژیم ایران نفت خود را راهی تنگه مالاکا در مالزی کرده و از آنجا بار خود را مجددا به نفتکش‌های عظیم چینی انتقال داده و بدست مشتری‌ها می‌رساند.

آمریکا ۲ ماه پیش  معافیت خریداران نفتی ایران را لغو کرد و تهدید کرده بود که هر شرکت یا کشوری آن را نقض کند، با ریسک تحریم آمریکا مواجه خواهد بود.

مقامات حکومت ایران در روزهای اخیر ادعا می کنند که نه تنها فروش نفت در بازار جهانی کاهش نیافته، بلکه حتی بالاتر رفته است. ولی داده های مراکز آماری قابل اعتماد، عکس آن را ثابت می کند و نشان می دهد که میزان صادرات نفت از نیم میلیون بشکه در روز نیز پائین تر رفته است.

پیشتراز تلاش برای یافتن بازار فروش آن خبر داده بودند و اعلام کردند که صادرات نفت بیشتر شده است . از جمله، عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی پریروز (چهارشنبه) گفته بود که صادرات نفت ایران دوباره افزایش یافته است.

واندانا هاری مدیر اجرایی یک شرکت پژوهش نفت در مالزی پیشتر اعلام کرده بود که  صادرات نفت مالزی به چین نسبت به ماه گذشته  ۸۶ درصد افزایش یافته است، نفت خام ایران با وساطت  مالزی در بنادر این کشور به نفتکش‌های چینی منتقل و از آنجا به چین فرستاده می شود .یاد آور می شود  تولید نفت مالزی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی نداشته است.