ورود ریزگردها از عراق به سوی شهرهای غربی ایران سلامت مردم را در آن منطقه به خطر انداخته است. ولی مقامات ایرانی در این رابطه می گویند که دولت عراق برای جلوگیری از ورود ریزگردها به ایران با رژیم همکاری نمی کند.
سرپرست اداره هواشناسی قصرشیرین، یکی از شهرهای مرزی کرمانشاه با عراق از ورود ریزگردها به آسمان این شهر خبر داد و گفت که این سامانه از شنبه شب آسمان شهر را فرا گرفته است و میزان دید افقی را در این شهرستان مرزی در صبح یکشنبه به ۲۰۰ متر کاهش داد.
امیرپرویز نجفی، افزود: اکنون آلودگی هوا در قصرشیرین در شرایط بسیار بحرانی قرار دارد و این وضعیت ناسالم هوا را در این شهرستان مرزی به خوبی نشان میدهد.
همزمان مرادعلی تاتار، فرماندار قصرشیرین، نیز گفت که تاکنون استانداری کرمانشاه دستور تعطیلی ادارات را نداده است.
آذر ولیزاده، معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه، نیز گفت : علاوه بر قصرشیرین، وضعیت هوای سرپلذهاب و گیلانغرب کرمانشاه و شهرهای این استان بحرانی است.مردم نباید از خانه های خود خارج شوند.
مدیر کل محیط زیست کرمانشاه در این باره گفت: منشا ریزگردهای استان های غربی و جنوبی همسایه با عراق، کشورهای عربستان، سوریه و اردن هستند اما منشا اصلی پدیده گرد و غبار در استان کرمانشاه، کشور عراق است.
بررسی ها نشان می دهد که وسعت شن زارهای این کشور به علت عدم توجه دولت عراق به مالچ پاشی زمین های زراعی رها شده از ۳۰۰ هکتار به ۱۳ میلیون هکتار افزایش یافته است، و علیرغم هشدار های سالیانه ایران به عراق شوربختانه تاکنون دولت عراق اقدام مناسب و جدی در این زمینه انجام نداده است
در حالی که نواحی غرب ایران مورد هجوم ریزگردها از سوی عراق شده اند.فرماندار شهرستان جاسک از هجوم گسترده ملخهای صحرایی به روستاهای شرقی و مرکزی این شهرستان خبر داد.
محمد رادمهر افزود: ملخهای صحرایی از سمت استان سیستان و بلوچستان و دریای عمان به روستاهای بخش مرکزی و لیردف شهرستان جاسک هجوم آورده اند.
فرماندار شهرستان جاسک گفت: ریزش دسته جات ملخها بسیار گسترده است، ومبارزه با این آفت در جریان است، اما امکانات شهرستان جاسک برای مقابله با این ملخها کافی نیست و به کمکهای استانی و کشوری نیاز داریم.
رادمهر اضافه کرد: هجوم گسترده ملخها ممکن است که امنیت غذایی استان را به خطر بیندازد و برای مقابله با آن نیازمند کمکهای فوری هستیم