حکومت اسلامی ایران می گوید که توانست است نسخه ای بیابد که از آسیب یک بدافزار کامپیوتری که در گذشته باعث اختلالات گسترده ای در عملیات غنی سازی اورانیوم و ارائه خدمات آب و برق به اهالی کشور است جلوگیری کند. این سخنان مقامات رسمی ایران هنوز از جانب منابع بیطرف که قادر به بررسی این گونه گزارش ها هستند، مورد تائید قرار نگرفته است.
بدافزاری که ایران در گذشته اعلام کرده بود که دست کم یک هزار سانتریفیوژ را فلج کرده و از مدار خارج ساخته است، “استاکس نِت” نام دارد که ادعا شده بود اسرائیل آن را با همکاری کارشناسان آمریکایی ابداع کرده و توانسته است وارد کامپیوترهای سازمان انرژی هسته ای در ایران سازد.
درباره اظهارات محمد جواد آذری جهرمی، وزیر فناوری حکومت ایران، این گزارش را می شنویم
اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، درباره یافتن نسخه ای علیه بد افزارهایی که ادعا میشود ساخت اسرائیل و آمریکا بوده، بازتاب گسترده ای در رسانه های اسرائیلی داشت .
آذری جهرمی دیروز (پنجشنبه) در این رابطه گفت : تهدید ها برای ما فرصت است و ما توانستیم سپر دفاع سایبری ایران را با موفقیت آزمایش کنیم .
وزیر ارتباطات افزود : کارشناسان ایرانی توانستند آزمایش موفقیت آمیز سپر دفاعی (فایروال) ایرانی را برای خنثی کردن بدافزار اسرائیلی- آمریکایی «استاکسنت» با موفقیت انجام دهند و یک سپر دفاعی برای فضای مجازی به هدف جلوگیری از رخنه یابی بدافزارها را طراحی کنند .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت : بارها در باره “حمله استاکس نت ” شنیده ایم و امروز ما موفق شدیم این سپر دفاعی ایرانی را آزمایش و به نام خود ثبت کنند .
بسیاری از کشورهای جهان، برای آن که در برابر حملات بدافزارهای دشمن در امان باشند، راه حل های مختلفی را ابداع کرده و اقداماتی را علیه آن به عمل آورده اند.
گفتنی است که حتی گروه تروریستی حماس نیز بخشی از توانایی های مالی خود را وقف جنگ سایبری می کند و می کوشد در برابر حملات سایبری از جانب اسرائیل راه حل هایی بیابد.
آذری جهرمی در دنباله سخنانش افزود : آزمایش سپر دفاعی ایرانی (فایروال) برای سیستمهای اتوماسیون صنعتی با موفقیت انجام گردیده و این سپر دفاعی برای اولین بار، توسط کارشناسان ایرانی طراحی و ساخته شده است.
جنگ سایبری یکی از رایج ترین نبردهای دانشی محسوب می شود و همه کشورها بودجه هایی را به جنگ سایبری اختصاص می دهند. ارزیابی می شود که اما اسرائیل ، توانسته است در این زمینه به دستاوردهایی خاصی نائل شود .
غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، نیز پیشتر درباره حملات استاکس نت و بدافزارهای دیگر به تاسیسات ایران گفته بود : شمار این حملات روزانه بیش از ۴۰ تا ۵۰ هزار مورد می رسد .
در سال های گذشته گزارش های بسیاری در رسانه های آمریکایی و از جمله نیویورک تایمز، درباره رخنه یابی بدافزار استاکسنت توسط آمریکا و اسرائیل به تاسیسات غنیسازی اورانیوم در ایران منتشر شده بود که به برنامه غنی سازی اورانیوم و تاسیسات خدماتی رژیم مانند آب و برق آسیب رساند. .
استاکسنت (Stuxnet) بدافزاری رایانهای است که حدود ۹ سال قبل توسط ضد ویروس ویبیای۳۲ شناسایی شد.
این بدافزار با استفاده از نقص امنیتی موجود در میانبرهای ویندوز، با آلوده کردن رایانههای کاربران صنعتی، فایلهای با قالب اسکادا که مربوط به نرمافزارهای WinCC و PCS7 شرکت زیمنس است، اطلاعات کامپیوتری را جمعآوری کرده و به یک سرور خاص ارسال میکند.