شبکه اینترنتی “ایران وایر” در گزارشی شرح داده که حکومت اسلامی ایران چگونه می کوشد از راه برپایی گروه های مختلف نفوذی در عراق، بر میزان دخالت خود در آن کشور و تسلط بر مقامات کلیدی بیافزاید.
“ایران وایر” در این زمینه نوشت: حکومت ایران در سال های اخیر با هزینه کردن مبالغ عظیم، توانسته است ده ها سازمان تحت تسلط خود در عراق برپا سازد تا شاید با کمک آن ها بتواند بر سیاست و حاکمیت آن کشور همسایه مسلط شود.
این سامانه خبری، در گزارش خود نوشت: «هر چند مدت یک بار گروههای شبهنظامی عراقی وارد صحنه میشوند که یا مردم معترض و یا نیروهای خارجی را تهدید میکنند. این تهدیدها شامل حمله به پایگاههای نظامی در عراق است که نیروهای ائتلاف بینالمللی در آنجا حضور دارند. وارد کردن اتهامات خیانت به دولتها، مانند آنچه برای مصطفی الکاظمی که مامور تشکیل حکومت شده بود، نیز از جمله اقدامات این گروههای شبهنظامی است».
ایران وایر در ادامه نوشت: در پنج سال گذشته عراق به کانون اصلی نیروهای شبهنظامی از جمله حزبالله، سرایا الخراسانی، گردانهای ابوالفضل العباس و غیره مبدل شده، زیرا که به گفته تحلیلگران امور امنیتی، عراق خصوصیات و زمینه مناسب و جذابی برای این گروهها دارد، از جمله هواداری و پیروی این گروهها از تهران، ضعف امنیتی دولت عراق و همچنین سوء استفاده این گروهها از اوضاع اقتصادی نابسامان ایران و فعالیت این گروه برای نجات این اقتصاد از طریق وارد شده به حوزههای قاچاق نفت، تجارت مواد مخدر و تلاش برای دور زدن تحریمهای آمریکا.
خبرگزاری العربیه نیز در گزارشی به معرفی بارزترین چهرهها و گروههای هوادار ایران و منابع تامین مالی آنها میپردازد.
گردانهای حزب الله العراق،یکی از گروههای شبهنظامی مسلح در عراق است که از تامین مالی، تسلیحات، آموزش و حمایت ایران بر
خوردار است. پیش از این ابومهدی المهندس که به همراه قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد در ژانویه ۲۰۲۰ کشته شد، فرماندهی این گروه را بر عهده داشت.
گردانهای حزبالله در سال ۲۰۰۳ کار خود را آغاز کرد و از یک گروه تحت حمایت مالی ایران، به یکی از بزرگترین همکاران تهران برای نجات اقتصاد ایران مبدل شد. گردانهای حزبالله منابع مالی متعددی در اختیار دارد که مهمترین آنها تجارت مواد مخدر در عراق است. دولت عراق حدود ۸۰۰ میلیارد دینار این کشور صرف مبارزه با مواد مخدر کرد، اما به سد این گردانها خورد که منافع زیادی از این تجارت داشتند.
عصائب أهل الحق نیز یک گروه شبهنظامی دیگر است که پس از تسلط داعش بر بخشهای مهمی از عراق در سال ۲۰۱۴ تشکیل شد. این گروه در داخل خاک عراق و سوریه فعالیت میکند این گروه شبهنظامی نفت میدانهای عجیل و علاس در استان صلاحالدین را از طریق کامیونهای نفتکش به ایران قاچاق میکند.
گروه دیگر سرایا الخراسانی یا «سرایا طلیعه الخرسانی» یک گروه شبهنظامی عراقی است که ارتباط مستقیمی با ایران دارد و آرمی مانند آرم سپاه پاسداران ایران برای خود طراحی کرده است.
تعداد پیکارجویان این گروه حدود ۷ هزار نفر برآورد شده است و در حال حاضر بخشی از تشکیلات حشد شعبی به شمار میرود. این گروه منابع مالی متعددی برای خود تعریف کرده که آدمربایی، کارچاقکنی و همکاری با دیگر گروهها مانند «کتائب الإمام علی» که از راه باجگیری از شرکتهای تلفن همراه و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت در عراق ارتزاق میکنند، بخشی از آنهاست.
“منظمه بدر”سازمان بدر” نیز گروه دیگری است که به ریاست هادی عامری فعالیت میکند، یکی از ثروتمندترین گروههای شبهنظامی عراق است و باجگیری یکی از منابع درآمد این سازمان است
با این حال هر گروه شبهنظامی مسلح در دخل عراق اینک یک منبع مالی دارد و به جز اموالی که از حشدالشعبی دریافت کرده و به عنوان حقوق به نیروهایشان میپردازند، از ساختار اداری بغداد مستقل شدهاند.
فقط اتلاف تمامی ثروتهای ملی کشور ومردم ایران برای برپایی نفاق وخونریزی وقتل عام وبمب گذاری بیشتر درسایرکشورها وعراق ویمن وسوریه ولبنان و… تحت لوای دروغین اسلام وپیغمبر وخدا یا بهتر بگوییم با تزویر وریای بیشتر وحتی به سخره گرفتن این القاب مقدس والهی توسط جمهوری اسلامی ایران وآخوندهای بی دین وایمان.