ایران پس از  کشورهای منطقه از جمله اسرائیل، امارات، ترکیه و عربستان، به تازگی اقدام به خرید واکسن کرونا کرده است

در حالی که آمار مرگ و میر کرونا در ایران بالا رفته است و شماری از  شهروندان در رسانه‌های اجتماعی از تعلل حکومت ایران در تهیه واکسن برای عموم اظهار نارضایتی کرده و خواستار روشن شدن روند و سازوکار تزریق عمومی واکسن شده‌اند، اکنون تناقض درباره میزان واردات واکسن بر ابهام‌ها درباره آن بیشتر شده است.

در همین راستا، سفارت بریتانیا در تهران تایید کرد که ایران از طریق برنامه کوواکس ۴/۲ میلیون واکسن تولید دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی آسترازنکا خریداری کرده است. مقام‌های ایران این واکسن را سوئدی معرفی می‌کنند و اشاره‌ای به بریتانیا نمی‌کنند و می‌گویند واکسن از مبدا بریتانیا یا آمریکا نمی‌خرند.

از سوی دیگر حکومت ایران اعلام کرد که نخستین محموله واکسن “اسپوتنیک وی” روسیه در حالی وارد ایران شده که تنها کمی بعد از تحویل آن، گزارش‌ رسانه‌ها و اظهارات مقام‌های حکومت اسلامی درباره این محموله با تناقض همراه شد.

محمدرضا شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، پس از رسیدن این محموله اشاره کرد واکسن روسی باید در دو دوز و در یک فاصله زمانی برای هر نفر تزریق شود و این میزان محموله اول واکسن که وارد شده برای “۱۰ هزار نفر” است.

این در حالی است که شانه‌ساز در گفتگو با خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، گفته بود: برای تهیه ۵۰۰ هزار دوز واکسن روسی رایزنی صورت گرفته است.

مشخص نیست چگونه این مقام‌ ارشد وزارت بهداشت تعداد دریافت‌کنندگان واکسن را در فاصله یک روز فقط ۴ درصد از میزانی که پیشتر گفته بود، اعلام کرده است.

شانه‌ساز در ادامه ادعا کرده است  که قرار است محموله‌های بعدی که مجموعا دو میلیون واکسن را تشکیل می‌دهد، طبق برنامه زمان‌بندی که اعلام شده به فاصله زمانی «یکی دو هفته» پشت سر هم وارد شوند.

محمود واعظی،‌ رییس دفتر روحانی نیز پیشتر گفته بود قرار است دو میلیون دوز طی سه مرحله وارد ایران شود.

واکسن روسی کرونا که پیش از این کارایی و عدم تایید آن از سوی سازمان بهداشت جهانی با ابهام و انتقاداتی از سوی شماری از کاربران و کارشناسان ایران مواجه شده بود،‌ در تازه‌ترین گزارش مجله پزشکی لانست دارای ۹۲ درصد کارایی عنوان شده است.