ایران گفتۀ پرزیدنت ترامپ را دروغ نامیده و ادعا می کند آمریکائیان پهپاد خود را منهدم کرده اند

رزمناو آمریکایی یو اس اس باکسر که پهپاد سپاه پاسداران، هنگام نزدیک شدن به آن هدف قرار گرفت و نابود شد

 

حکومت ایران سخنان مقامات آمریکایی را در مورد منهدم کردن پهپاد سپاه پاسداران که به یک رزم ناو آمریکایی نزدیک شده بود تکذیب کرد و حتی این ادعا مطرح گردید که ممکن است آمریکائیان یک پهپاد خود را سرنگون کرده و به اشتباه اندیشیده اند که پهپاد، ایرانی بوده است. آگاهان گفتند که این شیوه برخورد رژیم با رویداد بیسابقه ای که ممکن بود تب جنگی در خلیج فارس را به نقطه خطرناکی برساند، نشان می دهد که سپاه در حال حاضر قصد افزایش تنش را ندارد و ادعا می کند که هدفش تحریک کردن ارتش آمریکا و به چالش کشاندن آن نبوده است.
کارشناسان نظامی پیشتر گفته بودند که سرنگون کردن یک پهپاد سپاه پاسداران که در نزدیکی یک رزم ناو آمریکایی در حال پرواز و گردآوری اطلاعات بود، تنش در خلیج فارس را یک پله بالاتر می برد و این نگرانی را قوت می بخشد که سپاه ممکن است بخواهد به اقدام تلافی جویانه دست بزند و موجب شعله ور گردیدن آتش جنگ شود.
پرزیدنت ترامپ، شب گذشته (پنجشنبه) در یک اقدام بی سابقه، شخصا اعلام کرد که پهپاد سپاه پاسداران، در حالی که در فاصله نهصد متری یک رزم ناو آمریکایی در حال پرواز و گردآوری اطلاعات بود، هدف قرار گرفت و متلاشی شد.
این نخستین بار است که ارتش آمریکا در خلیج فارس به روی پهپادهای سپاه پاسداران آتش می گشاید و اولین بار است که متلاشی کردن چنین جنگ افزاری را مورد تائید قرار می دهد.
ولی معاون وزیر خارجه حکومت ایران، عباس عراقچی امروز (آدینه) به سخنان پرزیدنت ترامپ واکنش نشان داد و با لحن طنزآمیزی گفت: «نگرانم که ناو آمریکایی پهپاد خودشان را اشتباهی سرنگون کرده باشدم».
عراقچی در دنباله این ادعای خود نوشت: «هیچیک از پهپادهای خود را در تنگه هرمز یا هیچ جای دیگر از دست نداده ایم».
به گفته آگاهان، طبیعی تر بود که این تکذیب، از زبان فرماندهان سپاه پاسداران انتشار می یافت تا اعتبار بیشتری داشته باشد. زیرا بارها اتفاق افتاده که ادعاهای وزارت خارجه با اظهارات فرماندهان سپاه همخوانی نداشته و یک نمونه آن، ماجرای ربودن نفتکشی است که ادعا می شود به علت حمل نفت قاچاق بازداشت شده است.
در حالی که معمولا واکنش نسبت به رویدادهای روابط خارجی، از جانب سخنگوی رسمی وزارت خارجه انجام می گیرد، این بار به علت مهم و وخیم بودن موضوع، معاون وزیر خارجه ایران وارد صحنه شد و در توییتر خود نوشت: «نگرانم که رزم ناو یو اس اس باکسر، پهپاد خودش را سرنگون کرده باشد».

تا پیش از گزینش پرزیدنت ترامپ، سپاه پاسداران در شاخاب پارس بارها برای نیروهای آمریکایی ایجاد مزاحمت کرده و کوشیده بود آن ها را ضعیف و توسری خور نشان دهد. یکی از نمونه های بارز این سیاست، هنگامی بود که سپاه پاسداران حدود ده تن ازسربازان نیروی دریایی آمریکا را به اسارت گرفت و آن ها را مورد تحقیر و توهین قرار داد. ادعا شده بود که قایق این سربازان، که دچار نقص فنی گردیده بود، وارد آب های ایران شده است.
پرزیدنت ترامپ در مراحل نخستین آغاز ریاست جمهوری، به حکومت ایران هشدار داد که اگر بار دیگر به این گونه اقدامات تحریک آمیز دست بزند، با واکنش قاطع روبرو خواهد شد. از هنگام انتشار این هشدار، این گونه عملیات تعرضی متوقف گردید. ولی در یک ماه اخیر سپاه پاسداران رفتارهای تخریبی و تحریک آمیز را از سر گرفته و به خوبی آشکار است که می خواهد تنش در منطقه را به بالاترین سطح خود بکشاند.

دو هفته پیش بود که رژیم ایران پهپاد اطلاعاتی ایالات متحده را هدف قرار داد و آن را متلاشی ساخت. ولی پرزیدنت ترامپ بنا بر ملاحظاتی صلاح دانست از اقدام تلافی جویانه علیه قرارگاه های سپاه پاسداران خودداری ورزد.
در مرحله آغازین بحران، سپاه پاسداران اقدامات تعرضی خود را متوجه هدف های غیرآمریکایی ساخت که دزدیدن دو نفتکش و انفجار و آتش سوزی در شش نفتکش دیگر موارد اصلی آن بود. ولی پهپاد اطلاعاتی، یک هدف کاملا آمریکایی بود که منهدم گردید و اکنون ایالات متحده است که به نابودی پهپاد حکومت ایران دست می زند.

برخی تحلیلگران می گویند که این رشته اقدامات، و به ویژه عملیاتی که مستقیما علیه نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس انجام گرفته، این ارزیابی را قوت می بخشد که سپاه پاسداران خواهان بروز یک جنگ محدود است – ولی به شیوه ای عمل می کند، که ایالات متحده را به آغاز چنین نبردی بکشاند تا آن کشور را متجاوز و خود را قربانی تجاوز معرفی کند و به مظلوم نمایی بپردازد.
مقامات نظامی آمریکایی در مورد چگونگی بروز حادثه دیروز (پنجشنبه) گفتند که ابتدا چند بار به پهپاد متجاوز هشدار داده شد از آن ناحیه دور شود، ولی از آن جا که همچنان به سوی رزم ناو آمریکایی در حال پرواز بود و ممکن بود کشتی و سرنشینان آن را به خطر اندازد، فرمان نابودی پهپاد صادر شد.
پرزیدنت ترامپ در حساب توییتری خود نوشت: «حادثه پهپاد تنها یک حلقه از رشته عملیات تحریک آمیز رژیم ایران است. ایالات متحده این حق را برای خود محفوظ می دارد که از تاسیسات خود پاسداری کند و منافع خویش را حفظ نماید».
رئیس جمهوری ایالات متحده در ادامه پیام خود نوشت: «همه کشورهای جهان را فرا می خوانیم که این رفتار رژیم ایران را نکوهش کنند. هدف رژیم، ایجاد اختلال در آزادی آمد و شد کشتی های جهان می باشد و من از همه کشورهای دنیا دعوت می کنم که برای حفاظت از رفت و آمد کشتی ها با ایالات متحده همکاری کنند».
در خبرها پیشتر گفته شده بود که ایالات متحده قصد برگزاری نشستی را در بحرین دارد که انتظار می رود نمایندگان ۶۴ کشور جهان در آن حضور یابند و امنیت کشتیرانی در شاخاب پارس در آن به رایزنی گذاشته شود.
همزمان با این رویدادها، ایالات متحده امشب (پنجشنبه) رشته تحریم های جدیدی را علیه افراد و شرکت هایی که با حکومت اسلامی ایران مربوط می شوند، اعلام داشت.
این تحریم ها شامل پنج شخص حقیقی و هفت شرکت حقوقی می باشد که برای دور زدن تحریم ها، به حکومت ایران یاری رسانده بودند. مرکز فعالیت این شرکت ها در بلژیک و چین قرار دارد. جرم این افراد و شرکت ها، تامین آلومینیوم ویژه برای ساخت سانتریفوژها در ایران بوده است.

یک دیدگاه

Comments are closed.