“اسنا”، سامانه خبری دانشجویان در گزارشی نوشت که هر سال در ایران شمار دانشجویان رشته های مهندسی رو به کاهش میرود و این رشته ها در داخل ایران در حال احتضار است.
ایسنا در گزارش خود در این زمینه نوشت: حداقل طی دو دهه اخیر با افت چشمگیر گرایش به رشته های مهندسی در کشور مواجه بودهایم و دیگر اشتیاقی در بین دانش آموزان برای ادامه تحصیل در رشته ریاضیات نسبت به گذشته وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، دکتر امیررضا مجیدی رییس دانشگاه تبریز ضمن ابراز نگرانی از آینده رشته های مهندسی می گوید: “در طول ۴۰ سال اخیر بلایی بر سر دانشجویان آوردیم که دیگر فقط تمایل دارند در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل کنند و با روندی که امروز پیش میرود آینده رشتههای فنی و مهندسی که موتور محرکه جامعه هستند نگران کننده است”.
این خبرگزاری با اشاره به رتبه جهانی ایران در رشته های مهندسی به نقل از غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم می نویسد:”این در حالی است که ایران در رشتههای مهندسی رتبه جهانی ۱۰ و ۱۱ را از آن خود کرده است. خبری که شنیدن آن می تواند دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته ها را هم خوشحال و هم غمگین کند.
به نوشته این خبرگزاری میتوان پیشبینی کرد که در ۱۰ سال آینده با مشکل کمبود متخصص ریاضی و مهندس مواجه شویم.
به نوشته این گزارش، آینده تاریک و نداشتن چشم انداز شغلی شرافتمندانه دچار خلل در تصمیم گیری قشر دانشجو میشود و طبیعتاً کسی که آینده را تاریک میبیند به سمت آن نخواهد رفت و لذا انباشتگی شغلی در یک جا و عدم علاقه در جای دیگر ظهور میکند.