ایندیپندنت: مردم ایران برای تامین معاش، جان خود را در دوران کورونا به خطر می اندازند، خامنه ای کاملا قرنطینه است

سامانه خبری ایندیپندنت، در گزارشی به قلم سمانه قدر نوشت: در همان حال که مردم ایران با خطر شدید ابتلا به کورونا روبرو هستند، خامنه ای خود را کاملا قرنطینه کرده تا از هرگونه آسیبی در امان باشد.

در این گزارش تحلیلی، در ارتباط با دستور خامنه ای برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم ایران  آمده است: شهروندان تهرانی در حالی برای تماشای نمایش قدرت این نهاد نظامی شانه به شانه یکدیگر جمع شده بودند که رهبر ایران از زمان شیوع کرونا در اسفند ماه در قرنطینه به سر می‌برد و رئیس جمهور ی این کشور نیز در هیچ جلسه حضوری شرکت نمی‌کند.

خانم قدر خان درباره نمایش گرداندن چند نفر در شهر، سوار بر ماشین نیروی انتظامی نوشته است:  این سومین بار در طول چند هفته گذشته است که متهمان به دستور علی خامنه ای و توسط  نیروی انتظامی در سطح شهر و محلات به نمایش گذاشته می‌شوند.

این خبرنگار ایرانی در ادامه نوشته است حکومت از یک سو فعالان سیاسی و مدنی که برای جامعه مفید و سودمند ند را زندانی میکند آن هم در شرایط کورونا  که در زندان های ایران بیداد می کند و از سوی دیگر به دستور حاکمیت مجرمان و سارقان را آزاد و بعد با گرداندن دوباره آنان در سطح شهر ادعا می کند برای امنیت ایران و مردم این کار را می کند .؟؟!

خانم قدر  نوشته است:  هرچند  که نیروی انتظامی توضیحی در مورد سابقه جرم افراد گردانده شده در سطح شهر نداده است اما روزنامه همشهری در این باره نوشته است که که این فرد پیش‌تر هم به جرم شرارت در زندان بوده و به همین شیوه در خیابان گردانده شده بود، هرچند برایش عبرت‌آموز نبوده است.

این خبرنگار در ادامه مقاله خود نوشته است:  جدا از این که چنین اقدامی از سوی نیروی انتظامی قانونی است یا خیر و چه مقدار می‌تواند اثر پیشگیرانه از ارتکاب به جرم داشته باشد، مساله دیگر به خیابان کشاندن مردم در شرایط بحرانی کرونا و «فوق حاد» تهران و بقیه شهرها است که آمار روزانه مرگ‌ومیر بر اثر کرونا به گفته مقام‌های رسمی از ۷۰ نفر عبور کرده است.

آیا این اقدام نیروی انتظامی در دعوت از مردم برای حضور در خیابان برای نمایش قدرت علی خامنه ای در حالی صورت می‌گیرد که استانداری تهران به دلیل شرایط فوق حاد پایتخت، محدودیت تردد و ممنوعیت برای برخی کسب‌وکارها را اعلام کرده است. این کار نیروهای ویژه حکومت  نشان از حرکت غیرقانونی آنان  به عنوان نهاد پاسدار قانون در کشور دارد.

او نوشته که این اولین بار نیست که نیروی انتظامی در ایران با گرداندن افرادی در سطح شهر به نام «اراذل و اوباش» پیش از برگزاری هرگونه دادگاه یا انجام محاکمه‌ای که رای بر گناهکار بودن آن‌ها داده باشد، قصد ایجاد فضای رعب و وحشت را میان شهروندان این کشور دارد.

شماری از  حقوقدان‌ها نیز در این باره گفته اند:  گرداندن متهمان در ملا عام چه پس از صدور حکم قطعی و چه پیش از آن غیرقانونی است.   چرا که هنوز دادگاهی برای این افراد برگزار نشده است و این افراد هنوز محاکمه نشده‌اند تا قطعیت اتهام‌شان مشخص شود.  در نتیجه این افراد بی‌گناه تلقی می‌شوند. حتی ضرب و شتم محکوم در قانون مجازات اسلامی نیز ممنوع است.

علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، نیز چند ماه پیش گفته بود که آمار جرم در ایران هر ساله به دلیل شرایط بد اقتصادی، رو به افزایش است به طوری که در سه ماه اخیر، تعداد سارقان «بار اولی» با سارقان «سابقه‌دار» برابر شده است.

این جمله بیانگر این است که بحران‌های اقتصادی و شرایط بد معیشتی در ایران رهبری ارتکاب جرم را به دست دارد و سیاست مبتنی بر انتقام‌جویی و هراس‌افکنی تاکنون تاثیری بر کاهش جرم و اقدام‌های مجرمانه در ایران نداشته است.