
دیدار تلاشگر ایرانی خانم مسیح علی نژاد با وزیر خارجه ایالات متحده در واشنگتن، در عین حال که بحث شدیدی را در شبکه های اجتماعی فارسی زبان برانگیخت، با واکنش کمی از جانب رسانه های دولتی در ایران روبرو شد و تصور می رود که تنها روزنامه کیهان تهران بود که در این زمینه واکنش نشان داد.
علی نژاد که در گذشته در تهران به شغل روزنامه نگاری مشغول بود و از کشور گریخت، در دیدار با مایک پمپئو به ایالات متحده توصیه کرد که سپاه پاسداران و شبکه رادیو و تلویزیون حکومت ایران مورد تحریم قرار گیرد. این توصیه در حالی بیان می شود که دولت آمریکا از هنگام به روی کار آمدن دولت پرزیدنت ترامپ، بسیاری از شاخه های سپاه پاسداران و گروه های تحت فرماندهی آن را مورد تحریم قرار داده و همچنین تحریم هایی علیه چند تن از دست اندرکاران رادیو و تلویزیون دولتی در ایران برقرار شده است.
مسیح علی نژاد در پایان دیدار با پمپئو به خبرنگاران گفت که ملت ایران نه جنگ می خواهد و نه حکومت اسلامی ایران را.
محافل اپوزیسیون ایرانی می گویند که خانم علی نژاد در گذشته دیدگاه های جناح موسوم به اصلاح طلب ایران را بازتاب می داده است و ابراز نگرانی از جنگ، یکی از موضوع های مطرح شده توسط این جناح است که ادعا می کند ایالات متحده قصد حمله نظامی به ایران را دارد.
تحلیلگران می گویند که نتیجه عملی مطرح کردن این گونه ادعاها علیه دولت واشنگتن، تضعیف تلاش آن کشور برای پیکار سیاسی و اقتصادی و بین المللی با رژیم ایران می باشد.
مسیح علی نژاد به خبرنگاران گفت که در دیدار با پمپئو این خواسته را اندیشه را مطرح ساخته که تحریم های اقتصادی، باعث وارد آوردن فشار بر ملت ایران می شود و بهتر است ایالات متحده به تحریم علیه سپاه پاسداران و رادیو و تلویزیون دولتی در ایران دست بزند.
بسیاری از مردم ایران، نهاد صدا و سیمای حکومت را متهم می سازند که گزارش ها را به صورت یک جانبه تنظیم می کند و به تحریف حقایق خبری می پردازد.
رشته اصلی تلاشگری سیاسی مسیح علی نژاد کارزاری است که “چهارشنبه های سفید” نامیده می شود و از زنان ایران خواسته است برای ابراز مخالفت خود با رژیم حاکم، روزهای چهارشنبه از پوشیدن روسری خودداری ورزند.
برخی زنان ایران از این فراخوانی استقبال کرده اند، ولی انتقاد کنندگان از خانم علی نژاد، که او را نماینده جنبش اصلاح طلبی ایران می دانند، می گویند که مشکل اصلی زنان ایران برداشتن روسری نیست، بلکه تمامیت رژیم است که زنان و مردان ایران را سرکوب می کند و باید برای برانداختن آن فراخوانی کرد.
در مقابل، طرفداران خانم مسیح می گویند که همین مبارزه نمادین نیز، بیانگر تنفر زنان ایران از سرکوبگری های حکومت است.
برخی از مقامات ارشد حکومتی در ایالات متحده، در دو سال اخیر دیدارهایی با شماری از تلاشگران ایرانی داشته اند، ولی به احتمال زیاد، این نخستین بار است که تلاشگری به صورت فردی چنین دیداری انجام می دهد.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که مایک پمپئو از تلاش های سیاسی خانم مسیح علی نژاد ابراز قدردانی کرد.
گزارشگر رادیو پیام اسرائیل یادآوری می کند که چند سال پیش، هنگامی که کاسپین ماکان، نامزد ندا آقا سلطان برای دیدار با رئیس جمهوری اسرائیل، زنده نام شیمعون پرس به اورشلیم آمده بود، خانم علی نژاد در یک گفتگوی تلفنی با وی، از این سفر به شدت انتقاد کرده بود.
خانم علی نژاد در گفتگو با خبرنگاران افزود که در دیدارش با پمپئو، از ایالات متحده خواسته است که حمایت قاطع تری از حقوق انسانی در ایران، در مورد همه قشرهای اجتماعی بیان دارد.
او به خبرنگاران همچنین گفت که از ایالات متحده خواسته است که محدودیت های موجود در صدور ویزای آمریکایی برای دانشجویان ایرانی برداشته شود.
در شبکه های اجتماعی، شماری از افرادی که خود را مخالفان رژیم اسلامی ایران معرفی می کنند، از دیدار مسیح علی نژاد با وزیر خارجه آمریکا به شدت انتقاد کردند. ولی علی نژاد این انتقادها را قاطعانه رد کرد و دیدار با مقامات کشورها را برای تاثیرگذاری بر سیاست های آن ها، امری بسیار رایج در جهان دیپلماتیک توصیف کرد.
روزنامه کیهان تهران نیز در مقاله گزنده ای، به انتقاد از علی نژاد و دیدارش با پمپئو پرداخت.
خانم على نژاد مشکل زنان ایران حکومت این نظام است وچنانچه این نظام نباشد مشکل حجاب و دیگر موارد حقوقى زنان و در نهایت جامعه ایران حل خواهد شد . مشکل تنها حجاب نیست از اینکه مورد حجاب را پیگیرى کرده اید وباعث شدید حرکت انتقادى در ایران بوجود أید جاى تشکر دارد ،ولى بداند که این راه فقط وتنها راه نجات نیست زنان به آزادى حقوقى نیاز دارند . با تشکر کیوان