به گزارش خبرگزاری رویترز، بازگشایی دفتر رسمی نمایندگی سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن، در چارچوب برنامه دولت جو بایدن برای لغو تصمیمات زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در قبال فلسطینیان، با «موانع قانونی» روبرو شد.
در ادامه این گزارش آمده است که بازگشایی دفتر نمایندگی سیاسی فلسطینیان در پایتخت آمریکا ممکن است به تعویق بیفتد، زیرا کارمندان و مقامات این دفتر ممکن است با شکایاتی در زمینه دخالت در ترور روبهرو باشند.
ریچارد میلز، قائم مقام نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، نیز در نشست شورای امنیت گفته بود که دولت جدید در حال برنامهریزی گامهایی برای نوگشایی دفتر سیاسی فلسطینیان در واشنگتن است.
رویترز، در ادامه نوشته است : جو بایدن برای بازسازی روابط آمریکا با فلسطینیان باید ابتدا موانع قانونی متعدد را از سر راه بردارد.
همچنین این خبرگزاری به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نوشته است : جو بایدن و کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری، به قوانین آمریکا، از جمله قانون تایلور فورس، کاملا پایبند خواهند بود.
هر چند این مقام آمریکایی نگفت که دولت بایدن چه گامهای عملی برای تغییر “قانون تایلور فورس” و رفع موانع قانونی بر سر راه نوسازی اعتماد در قبال فلسطینیان برمیدارد، اما احتمال مراجعه دولت بایدن به کنگره مطرح است.
قانون «تایلور فورس» مصوبه سال ۲۰۱۸ در کنگره، با توشیح دونالد ترامپ، مقرر کرده که از سرگیری کمک مالی آمریکا به حکومت خودگردانی به عدم پرداخت مستمری به خانوادههای فلسطینیانی مشروط شود که به اتهام ارتکاب خشونت در زندان اسرائیل هستند.
۱۱ خانواده آمریکایی که اعضای خود را در عملیات تروریستی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ در اورشلیم از دست دادهاند خواهان دریافت غرامتی بالغ بر ۶۵۵ میلیون دلار از سازمان آزادیبخش فلسطین هستند.
دیوان عالی آمریکا در سال ۲۰۱۸ این پرونده را با این استدلال که فاقد صلاحیت رسیدگی به حملات صورت گرفته در خارج از خاک آمریکا است، رد کرد.
با وجود این، دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ مصوبه کنگره را در ارتباط با محاکمات ذیل اتهامات تروریستی توشیح کرد که مقرر کرد اگر سازمان آزادیبخش فلسطین در آمریکا نوگشایی شود، این سازمان به پرداخت مبلغ غرامت مورد نظر خانوادههای قربانی ترور ملزم شود.
اگر چه سران تشکیلات خودگردانی پیشتر گفته بودند که با عملیات تروریستی سالهای مذکور ارتباطی نداشته، و مرتکبین آن را نکوهش کرده و در هر حال، پولی برای پرداخت غرامت ندارند.آنان گفته اند که از برنامه دولت جو بایدن برای تغییر سیاستهای زمان دونالد ترامپ علیه فلسطینیان، «خشنود» شده و آماده همکاری با او هستند.
دونالد ترامپ پیشتر بیش از پنج بار و بیشتر از هر رهبر دیگری در جهان، با محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردانی دیدار کرد و از کرانه باختری نیز دیدار رسمی به عمل آورد، اما از سال ۲۰۱۸ یک سلسله اقدامات تنبیهی شدید علیه فلسطینیان را به اجرا گذاشت.
او ابتدا دفتر نمایندگی رسمی سازمان آزادیبخش فلسطین در واشینگتن را بست و مقامات آن را اخراج کرد؛ سپس با گفتن اینکه فلسطینیان نسبت به کمکهای سخاوتمندانه آمریکایی در طول دههها ناسپاسی کردهاند، یاریهای سالانه مالی که حدود ۴۰۰ میلیون دلار بود،به نهادهای فلسطینی را به طور کامل قطع کرد.
فلسطینیان در سالهای اخیر تاکید داشتهاند که اقدامات دونالد ترامپ به وجهه آمریکا که تا پیش از آن میانجیگر اصلی در نزاع اسرائیلی- فلسطینی بود، لطمه زد و بخت تشکیل کشور فلسطینی را با ابهام جدی روبهرو کرد.