در ادامه اعتراض های گسترده مردمی در رابطه با خودسوزی دختر هوادار تیم استقلال، بازیکنان این تیم در مسابقه دیروز (یکشنبه) خود به نشانه ادای احترام به سحر خدایاری پیراهنی با عبارت “دختر آبی” که به دو زبان فارسی و انگلیسی درج شده به تن کردند.
در روزهای گذشته نیز شماری از بازیکنان این تیم در حسابهای خود در شبکههای اجتماعی، ضمن ابراز تأسف از درگذشت «دختر آبی»، از حضور زنان در ورزشگاهها حمایت کردند.
هواداران تیم داماش نیز در مسابقهای در برابر تیم مس کرمان که در ورزشگاه “سردار جنگل” رشت برگزار شد، به یاد “دختر آبی” سرود خواندند.
هواداران داماش در این سرود میخواندند: «همه عالم بدونند؛ همهمون عین هم هستیم؛ مرد و زن فرقی نداره؛ عاشقای فوتبال هستیم؛ دختر آبی ایران! شده اسم تو جاویدان؛ خالیه سکوی فوتبال؛ از زنای پاک ایران».
سحر خدایاری، معروف به «دختر آبی»، ۱۱ شهریور امسال در واکنش به تشکیل پرونده قضایی به خاطر تلاش برای ورود به ورزشگاه آزادی، مقابل یکی از دادسراهای تهران خودسوزی کرد و بعد از چند روز بستری شدن در بیمارستان، درگذشت.
فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به عنوان نهاد عالی فوتبال در دنیا وظیفه دارد تا ناظر اجرای دقیق بندهای اصلی اساسنامه خود یعنی تبعیض قومیتی، مذهبی و جنسیتی در فوتبال جهان باشد . اما یک فعال مدنی می گوید فیفا به علت سهل انگاری هایش در باره ایران مقصر خودکشی دختر آبی است.
مریم شجاعی، فعال مدنی و خواهر مسعود شجاعی کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران، در گفت و گو با روزنامه بریتانیایی ساندی تایمزگفت: «اگر فیفا قوانین ضد تبعیض جنسیتی خودش را جدیتر میگرفت، و اگر زودتر در این مورد کاری کرده بود، این اتفاق برای سحرخدایاری نمیافتاد. این خیلی غمانگیز است. ناراحتکنندهتر از همه این است که این اتفاق قابل پیشگیری بود»
سحر خدایاری، معروف به “دختر آبی”، که از هواداران باشگاه استقلال بود و در اعتراض به تشکیل پرونده قضایی بهخاطر ورود به ورزشگاه آزادی، خودسوزی کرد و سپس در بیمارستان درگذشت.
وی افزود: بارها برای اجازه ورود زنان به ورزشگاه و دیدن مسابقههای بینالمللی تیم فوتبال ایران دست به اقدامات اعتراضی زده است ودر اسفندماه سال گذشته هنگامی که سحرخدایاری دستگیر شد، هشت نامه به فیفا فرستاده است و از آنها خواسته بود تا ایران را وادار به لغو ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها کند.
یاد آوری می شود که تابستان امسال نیز مریم شجاعی به اعضای ارشد فیفا در مقر این سازمان در زوریخ عریضهای با امضای ۲۰۰ هزار نفر با همین مضمون تقدیم کرد.
وی در ادامه به ساندی تایمز گفت : «اما هیچکس موضوع را جدی نگرفت»
فیفا در پاسخ به اظهارات شجاعی به ساندی تایمز گفته است در تمام این مدت در تلاش بوده مقامهای فوتبالی و حکومت ایران را قانع کند، اجازه ورود زنان به ورزشگاهها در این کشور را صادر کنند.
نمایندگان فیفا اعلام کرده اند که قرار است در هفته جاری برای ادامه مذاکرهها در این مورد به ایران سفر کنند.
گلناز اسفندیاری، خبرنگار و تحلیلگر رادیو اروپای آزاد گفت : « تحریم تیم ملی فوتبال ایران میتواند باعث ناآرامی در این کشور شود».
مازیار بهاری، مستندساز و خبرنگار ایرانی، هم در این باره میگوید: «آنها (مقامهای ایرانی) میدانند اگر زنان را به ورزشگاهها راه ندهند، ممکن است ایران از بازیهای بینالمللی محروم شود. این ضرر بزرگی برای دولت ایران خواهد بود. ».
فیفا به ساندی تایمز گفته با مقامهای فوتبالی ایران در حال رایزنی است تا اطمینان حاصل کند زنان از مهرماه سال جاری و همزمان با شروع مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ در ورزشگاهها حضور پیدا میکنند.
فیفا، در ادامه افزود: واکنش فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به این درخواست مثبت بوده و این سازمان پیشتر تایید کرده زنان اجازه خواهند داشت برای تماشای مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به ورزشگاه بروند.
ایران در نخستین دیدار خود در روز ۱۸ مهرماه سال جاری در ورزشگاه آزادی به مصاف کامبوج خواهد رفت.
ساندی تایمز در انتها ی گزارش خود نوشته است : سوال اینجاست که آیا رهبران مذهبی جمهوری اسلامی به دنبال فشارها پس از مرگ سحر خدایاری اجازه حضور زنان در ورزشگاهها را خواهند داد یا نه؟؟؟.
انسان از خودش می پرسد چه ارتباطی است بین پخش یک مستند ازمسابقات ورزشی قبل انقلاب اریک شبکه خارج کشورباشوی تبلیغاتی فراوان و قضایای خودکشی های مربوط به بازی رایانه ای مرگبار«نهنگ آبی» وانتخاب لقب وهشتک «دخترآبی»برای آن مرحومه ؟!
اگرجناح ورشکسته مبلغ دیکتاتوری وضدرای و مردم سالاری باردیگردختران این سرزمین رابخواهدطعمه مطامع سیاسی خودکند حتماً ایرانیان ساکت نخواهندنشست وموضوع راازطرق قانونی دنبال خواهندکرد.