بانوی فلسطینی عضو کنگره ایالات متحده، خانم رشیده طلایب که از مخالفان سرسخت اسرائیل به شمار می آید، دوباره جنجال آفرید و اعلام کرد که از سفر به اسرائیل خودداری می ورزد، زیرا شرائطی را که اسرائیل برای این دیدار تعیین کرده، “ظالمانه و غیرقابل تحمل” است. این بانوی عضو حزب دموکرات آمریکا که خواهان تحریم کامل اسرائیل در صحنه بین المللی و همچنین قطع کمک های آمریکا به اسرائیل است، پیشتر با فرستادن نامه ای برای مقامات اسرائیلی، درخواست کرده بود که بسیار میل دارد مادر بزرگ خود را که در رام الله زندگی می کند ببیند و از حال او جویا شود.
با آن که اسرائیل، در تصمیم پیشتر خود، اعلام داشته بود که به بانو رشیده طلایب و عضو دیگر کنگره خانم الهام عمر اجازه ورود نمی دهد، آن ها هیاهوی زیادی علیه اسرائیل به راه انداختند. الهام عمر که یک مسلمان متعصب است و والدین او در سومالی زاده شده اند، پیشتر گفته بودند که به عنوان نمایندگان کنگره آمریکا قصد دارند به اسرائیل بیایند تا از نزدیک آنچه را که “ستمگری های رژیم اشغالگر علیه ملت مظلوم فلسطین” نامیده بودند، مورد بررسی قرار دهند.
اسرائیل، نخست با این دیدار نمایندگان تازه وارد حزب دموکرات در کنگره موافقت کرد. ولی پس از اطلاع یافتن از برنامه دیدار این دو تن که مسلم ساخت قصد داشته اند به عملیات تحریک آمیز دست بزنند، و همچنین به دنبال توصیه پرزیدنت ترامپ، انجام این سفر را ممنوع ساخت.
پس از این تصمیم بود که خانم رشیده با فرستادن نامه ای برای مقامات اسرائیل، ادعا کرد که مادر بزرگش در شهر رام الله سخت مریض است و او اجازه می خواهد به دیدارش برود. وزیر کشور اسرائیل این درخواست را پذیرفت، ولی اجازه ورود خانم رشیده را مشروط به آن ساخت که به فعالیت سیاسی ضد اسرائیلی دست نزند و با عواملی که خواهان تحریم اسرائیل هستند دیدار نداشته باشد.
این بانوی فلسطینی عضو مجلس نمایندگان آمریکا، ابتدا اعلام داشت که این شرایط را می پذیرد و تعهد می کند که سفرش، تنها جنبه خانوادگی خواهد داشت. ولی ساعاتی بعد اعلام کرد که از این سفر منصرف شده، زیرا شرایطی را که اسرائیل قائل شده، “ظالمانه و ضد بشری” می داند.
پرزیدنت ترامپ در واکنشی که انتشار داد، ضمن ابراز خرسندی از این که سفر رشیده انجام نخواهد گرفت، نوشت که این رفتار نشان داد که آن بانوی فلسطینی زاده، تنها قصد عملیات تبلیغاتی و تحریکاتی علیه اسرائیل داشته و چه بهتر که این سفر را باطل کرده است.
در اسرائیل هم اکنون بحث شدیدی جریان دارد که آیا تصمیمات دولت بنیامین نتانیاهو درباره این موضوع سنجیده بوده و با منافع ملی اسرائیل مطابقت دارد. منتقدین می گویند که این ماجرا موجب بحرانی شدن شدید مناسبات حزب دموکرات ایالات متحده با اسرائیل می باشد و در دراز مدت، به منافع اسرائیل زیان می رساند.
یهودیان ایالات متحده به طور سنتی، اکثرا به سود دموکرات ها رای می دهند و شماری از شخصیت های یهودی در دستگاه رهبری دموکرات ها از این تصمیم اسرائیل به شدت انتقاد کردند.
ولی طرفداران جلوگیری از ورود آن دو بانوی مسلمان، می گویند که اسرائیل نمی توانست به درخواست و توصیه پرزیدنت ترامپ بی اعتنایی کند و موجب جدایی و بحران شود. آن ها می گویند که اسرائیل هم اکنون در مورد دو موضوع سرنوشت ساز، به همکاری با دولت جمهوریخواه ایالات متحده نیاز دارد که یکی از آنها رویارویی با رژیم اسلامی ایران است که در زمینه های مختلف فعالیت گسترده ای برای رسیدن به این هدف جریان دارد. موضوع دوم صلح با فلسطینی ها و عادی سازی روابط اسرائیل با امیرنشین های عرب است که آن هم به یاری و پشتیبانی دولت پرزیدنت ترامپ نیاز بسیار دارد.