یک بانوی مسلمان که به تازگی به عضویت مجلس نمایندگان ایالات متحده از جانب حزب دموکرات گزیده شده، نهاد طرفدار اسرائیل در آمریکا را که “اِیپاک” نامیده می شود متهم ساخت که به اعضای کنگره پول می پردازد تا آن ها از اسرائیل حمایت کنند. این ادعا در ایالات متحده بسیار وخیم تلقی شد و با اعتراض های شدید روبرو شد. خانم نماینده، پس از کوتاه مدتی ادعاهای خود را پس گرفت و از یهودیان پوزش طلبید.
این بانو که الهام عمار نامیده می شود و ماه گذشته از جانب حزب دموکرات وارد کنگره شد، یکی از طرفداران شناخته شده تحریم اسرائیل است و از سازمانی به نام بی دی اس که هدفش پیشبرد تحریم علیه اسرائیل در کشورهای جهان است به گرمی جانبداری می کند و با آن همکاری می کند.
علاوه بر الهام عمار، یک بانوی جوان نیز که از خانواده فلسطینی زاده شده، به عضویت مجلس نمایندگان درآمده و سوگند خورده است که زا منافع فلسطینی ها جانبداری خواهد کرد و علیه اسرائیل به اقدام خواهد پرداخت.
اکثریت بزرگی از یهودیان ایالات متحده به طور سنتی، به سود حزب دموکرات رای می دهند، ولی در جریان انتخابات دو سال پیش، بخشی از آن ها به جانبداری از دونالد ترامپ رای خود را به صندوق انداختند.
در گذشته، اکثریت قریب به اتفاق مقامات حزب دموکرات در کنگره ایالات متحده به طور سنتی از اسرائیل و منافع این کشور دفاع می کردند، ولی اکنون با ورود دو بانوی مسلمان و فلسطینی، در این حزب نوعی شکاف به وجود آمده است.
ولی مِلکُلم هُون لاین رهبر سازمان های یهودی در ایالات متحده می گوید که نباید در مورد تحولات در حزب دموکرات و طرفداری سنتی آن از اسرائیل راه اغراق پیمود و هنوز بسیار زود است که بتوان گفت این حزب در مورد طرفداری از اسرائیل دچار دو دستگی شده است.
ادعای خانم الهام عمار دایر بر این که نهاد حمایت از اسرائیل موسوم به ایپاک به اعضای کنگره پول می پردازد تا آن ها از اسرائیل جانبداری کند، با خشم و ابراز نفرت شماری از دست اندرکاران روبرو شد.
خانم عمار ادعا کرد که او در سازمان ملل با پدیده مشابه روبرو بوده است، ولی افزوده پرسید: آیا در ایالات متحده نیز باید چنین باشد؟
رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده، خانم نانسی پلوسی که او نیز از رهبران حزب دموکرات است، از این سخنان خانم عمار ابراز ناخرسندی عمیق کرد و از خانم عمر خواستار گردید که نسبت به این ادعای پوچ خود، پوزش بطلبد.
به دنبال این تذکر بود که آن بانوی مسلمان ادعاهای خود را پس گرفت و در توییتر خود نوشت: من از دوستان یهودی خود بسیار سپاسگزارم که به من درس تاریخ داده و پیامدهای ناگوار یهودستیزی را بیان کرده اند و بدین وسیله به طور جامع و قاطع، ابراز ندامت و پوزش می کنم.
با این همه وی خواستار شد که کنگره به بررسی شیوه عملیاتی نهادهایی بپردازد که به عنوان “لوبیست” با نمایندگان کنگره تماس می گیرند و می کوشند نظر موافق آنان را نسبت به مسائل مورد نیاز خود جلب کنند.
نهاد “ایپاک” که از منافع اسرائیل در ایالات متحده دفاع می کند، یکی از قدرتمندترین سازمان های لوبیست محسوب می شود.