
بانک جهانی اعلام کرد که رشد اقتصادی ایران عقب گرد دارد و چهارم و نیم درصد افت خواهد کرد
در گزارش جدید بانک جهانی آمده است که در سال میلادی جاری، حکومت ایران نه تنها در سال کنونی از نظر رشد پیشرفتی نخواهد داشت، بلکه اقتصاد ایران چهار و نیم درصد نیز در مقایسه با سال ماقبل افت خواهد داشت. در گزارش آمده است که بدینسان، رژیم ایران پس از نیکاراگوئه، از لحاظ رشد تولید ناخالص ملی، بدترین جایگاه را دارد و در انتهای جدول ارزیابی کشورها قرار گرفته است.
این نهاد بین المللی گفته است که رشد اقتصادی ایران منفی ۵/۴ درصد است که این ارزیابی از آنچه که این نهاد معتبر در اقتصاد جهانی چند ماه پیش برآورده کرده بود نیز بدتر است.
این نهاد بینالمللی اعلام کرد که در اواسط سال گذشته رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ را مثبت ۴.۱ درصد پیشبینی کرده بود، اما در ابتدای سال جاری به منفی ۳.۶ درصد تغییر داد و هم اکنون این رقم را منفی ۴.۵ درصد پیشبینی کرده است.
بانک جهانی عامل اصلی وضعیت بد اقتصادی ایران را تاثیر منفی و موثر تحریم های آمریکا علیه ایران دانسته و گفته است که افزایش نرخ تورم ایران از حدود ۱۰ درصد در تابستان سال پیش به حدود ۵۲ درصد در بهار و کاهش شدید ارزش ریال نیز از چالشهای مهم رشد اقتصادی ایران ارزیابی شده است.
این نهاد بین المللی از رشد منفی ۶ درصدی برای اقتصاد ایران گفته و افزوده برآورد صندوق بینالمللی پول از وضع رشد اقتصادی امسال ایران، از ارزیابی بانک جهانی نیز بدتر است.
مستقل از آنچه که به وضع اقتصاد ایران مربوط است، بانک جهانی پیشپینی کرده که رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ به کمتر از آنچه انتظار میرفت یعنی به ۲/۶ درصد و در سال ۲۰۲۰ با رشدی مختصر به ۲/۷ درصد برسد.
آگاهان می گویند ایران از طریق فروش نفت قادر به تامین اقتصاد کشور است و تلاش می کند با شرایط کنونی تحریم ها نفت بفروشد حکومت ایران در ماه گذشته توانسته روزانه ۷۸۰ هزار بشکه نفت بارگیری کند ، اما ۹۰ درصد این محمولهها همچنان سرگردان هستند و ایران قادر به فروش انان نیست .
شرکت رفینیتو، شرکت ردیابی نفتکشها، میزان بارگیری نفت ایران در ماه گذشته را حدود ۴۰۰ هزار بشکه عنوان کرده بود در حالی که این میزان واقعی نیست و حکومت ایران با انواع ترفندها سعی در پنهان نگه داشتن فروش نفت خود دارد بنا براین ارزیابیها از میزان دقیق بارگیری، ذخیرهسازی و صادرات نفت ایران بسیار مشکل است.
منابع خبری می گویند میزان صادرات نفت ایران در دوران قبل از تحریمها روزانه ۲.۵ میلیون بشکه بود ه است و سهمی ۶۰ درصدی در کل صادرات کشور را داشته است.
دیوید ملپاس، رییس گروه بانک جهانی گفت که کاهش فقر و بهتر شدن استاندارد زندگی در گرو رشد اقتصادی مطمئن و قویتر است.
وی افزود:در شرایط کنونی «شتاب اقتصادی فعلی، همچنان ضعیف باقی خواهد ماند؛ در حالی که سطح بدهیهای بالا، و رشد اقتصادی پایین در کشورهای در حال توسعه، مانع از این میشود که این کشورها بتوانند از ظرفیتهای بالقوه خود به خوبی استفاده کنند».