با حکم خامنه‌ای، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش شد

دریادار، شهرام ایرانی، فرمانده جدید نیروی دریایی ارتش

علی خامنه‌ای، رهبر حکومت ایران، امروز سه‌شنبه، طی حکمی، دریادار شهرام ایرانی را به فرماندهی نیروی دریایی ارتش  منصوب کرد. او جایگزین دریادار حسین خانزادی می‌شود.

خامنه‌ای در حکم خود از آنچه که “تلاشهای مؤثر” دریادار حسین خانزادی نامید، سپاسگزاری کرد.

حسین خانزادی در سال ۱۳۹۰ به معاونت طرح و برنامه نیروی دریایی منصوب شد و به مدت ۶ سال عهده دار این مسئولیت بود. سپس سال ۱۳۹۶ در سن ۵۰ سالگی، با ارتقاء درجه به سرتیپ تمامی و با حکم خامنه‌ای، به فرماندهی نیرویی دریایی ارتش منصوب شد و چهار سال در این سمت باقی ماند..

دریادار شهرام ایرانی متولد سال ۱۳۴۶،  پیش ازاین، به عنوان رئیس عملیات منطقه یکم دریایی ارتش (بندرعباس)، رئیس ستاد و جانشین فرماندهی این منطقه، جانشینی معاونت عملیات نداجا، معاونت آموزش نیروی دریایی و جانشینی معاونت آموزش ارتش مسئولیت داشته است.

شهرام ایرانی همچنین علاوه‌بر عضویت در هیئت رئیسه و سخنگویی چندین رزمایش نیروی دریایی و مشترک ارتش ایران، فرماندهی برخی از مهمترین ماموریت‌های ناوگروه‌های ارتش از جمله ماموریت عبور از کانال سوئز در سال ۹۱ و فرماندهی عملیات متعدد امداد و نجات دریایی را برعهده داشته است.

ناظران امور، برکناری دریادار خانزادی را با آنچه در ۴ سال مسئولیت او برای ناوگان دریایی ایران رخ داده، نامرتبط نمی دانند.

دو ماه و شش روز پس از انتصاب خانزادی به سمت فرماندهی نیروی دریایی، روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۶، ناوشکن دماوند، بزرگترین کشتی جنگی ایران در دریای خزر، در حال ورود به بندر انزلی به موج شکن شرقی این بندر برخورد کرد و دچار سانحه شد. علت دقیق برخورد به موج شکن هرگز مشخص نشد و تنها عامل اعلام شده توسط روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، «افزایش سرعت باد و طوفان شدید» اعلام شد.

ناوشکن دماوند

در حادثه‌ای دیگر، شناور پشتیبان کُنارَک، در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، به دلیل شلیک اشتباهی موشک از ناوشکن جماران در جریان یک مانور در دریای عمان، دچار سانحه شد که درآن  ۱۹ تن جان باختند و ۱۵ تن نیز زخمی شدند. هم‌چنین این ناوچه آسیب فراوان دید و خدمه مصدوم آن به بندر چابهار منتقل شدند.

 

مراسم تشییع پیکر کشته شدگان شناور کُنارَک، در پایگاه شکاری مهرآباد

در حادثه سوم که شدیدترین حادثه در چهار سال فرماندهی خانزادی بر نیروی دریایی ارتش ایران بود، یک کشتی پشتیبانی به نام «خارک»، که با وزن ۳۳ هزارتن، وظیفه سوخت‌رسان و تدارکاتی نیروی دریایی را بر عهده داشت، در شامگاه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰، طبق بیانیه رسمی ارتش ایران، دچار انفجار و آتش‌سوزی در دیگ بخار خود شد و با وجود بیش از ۲۰ ساعت تلاش خدمه، به دلیل گسترش آتش‌سوزی، سرانجام سحرگاه روز بعد (۱۲ خرداد)، در مناطق کم عمق بندر جاسک غرق شد. این کشتی در سال ۱۹۷۷ توسط کارخانجات دریایی «سوان هانتر» به سفارش ایران در بریتانیا ساخته شده بود.

کشتی پشتیبانی «خارک»

خامنه‌ای بر خلاف عرف همیشگی که اشخاص مطلوب و مورد نظر خود را پس از برکناری در پست دیگری مشغول به کار می‌کند، در حکم امروز خود، برای خانزادی، پست جدیدی در نظر نگرفته است.