با شلیک ماموران رژیم به سمت مردم، اعتراضات کازرون به خون کشیده شد

چهارشنبه شب شهر کازرون در استان فارس، صحنه درگیری های خونبار، میان مردم به پاخاسته‌ی آن شهر با ماموران مسلح رژیم بود. در حوادث چهارشنبه شب، مردم با هجوم به یک پاسگاه نیروی انتظامی برای آزاد کردن عده ای از بازداشت شدگان، آن را به آتش کشیدند.

در جریان زد و خورد میان مردم و نیروهای سرکوبگر رژیم، ماموران به سمت مردم شلیک مستقیم کردند که طبق برخی گزارشات، ۶ تن از مردم کشته و شمار نامشخصی نیز مجروح شده اند. خبرگزاری فارس متعلق به سپاه پاسداران تعداد کشته ها را یک تن اعلام کرده و به آتش کشیده شدن پایگاه نیروهای انتظامی را تایید کرده است. این خبرگزاری، همانند اعتراضات دی ماه گذشته، تقصیر را به گردن تلگرام انداخته و نوشته است که “با فراخوان تلگرامی، عده ای اندک تجمع کرده و شعارهای انحرافی سر دادند و مقر پلیس را به آتش کشیدند”.

در ویدئوهایی که از درگیری های دیشب (چهارشنبه) در فضای مجازی منتشر شده اند، صدای تیراندازی به وضح شنیده می شود.

برای ادامه اعتراضات در روزهای آینده، فراخوان های گوناگونی در فضای مجازی و کانالهای تلگرامی منتشر شده است.

این اعتراضات از تصمیم دولت به تغییر در تقسیمات کشوری و تقسیم شهر کازرون و تشکیل شهرستانی جدید شروع شد. در طرح جدید، بخشهایی از شهر کازرون جدا و شهرستان جدیدی به نام “کوه چنار” پدید خواهد آمد. این اعتراضات به تدریج دامنه گسترده ای پیدا کرد تا جایی که معترضان با حضور در مراسم نماز جمعه این شهرستان، شعارهای ضد حکومتی سر دادند و امام جمعه کازرون را “بی عرضه” خطاب کردند. مردم در نماز جمعه شعار سردادند “دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست”.

در دو ماه گذشته که اعتراض به تقسیم شهر کازرون شروع شد، رفته رفته بر دامنه اعتراضات افروده و بازار این شهر نیز به تعطیلی کشیده شد.

با عدم حل شدن مساله کازرون، اعتراضات به تدریج شدیدتر شدند تا اینکه شامگاه چهارشنبه (دیشب) به خشونت شدید گرایید.

اما بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی، علت اصلی این اعتراضات را وضع بد معیشتی مردم و اوضاع وخیم اقتصادی و بیکاری شدید می داند. او در روزنامه اعتماد نوشت: ” معتقدم دلیل اصلی این اعتراض‌ها فراتر از انتقاد نسبت به تقسیم این شهرستان به دو شهرستان، ریشه در وضعیت نامساعد معیشتی و اقتصادی مردم این شهر دارد که همچون شهروندان دیگر مناطق کشور، در وضعیتی مساعد به‌لحاظ معیشتی و همچنین وضعیت اشتغال به‌سر نمی‌برند و مردم کازرون همچون شهروندان دیگر مناطق، سعی دارند با اتکا به موضوع تقسیمات ارضی و دو تکه شدن شهرشان، صدای خود را به گوش مسوولان برسانند.”