با گسترش تسلط دولت بشار اسد بر سوریه، گذرگاه مرزی با اسرائیل، پس از چند سال بازگشایی می شود

با میانجیگری ایالات متحده، اسرائیل و سوریه برای بازگشایی گذرگاه به توافق رسیده اند

در اقدامی که نشان از عادی شدن نسبی اوضاع در سوریه دارد، دولت های اسرائیل، ایالات متحده و سوریه موافقت کردند که گذرگاه مرزی بین دو کشور در بلندی های گولان بازگشایی شود تا رفت و آمد تجدید گردد و به ویژه ناظران صلح سازمان ملل بتوانند وظایف خود را از نو به عهده بگیرند.

این گذرگاه از حدود هفت سال پیش که خیزش مردمی در عراق آغاز گردید بسته شد و رفت و آمد متوقف گردید. به دنبال بروز جنگ داخلی در سوریه، ناظران صلح سازمان ملل که مورد تهدید قرار گرفته بودند، نقاط مرزی بین دو کشور را ترک گفتند و گذرگاه بسته شد.

ولی اکنون با میانجیگری ایالات متحده، اسرائیل و سوریه برای بازگشایی گذرگاه به توافق رسیده اند.

پس از شکست سوریه در جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ برای بازپس گرفتن بلندی های گولان، دو کشور موافقت کردند که نیروهای اسرائیلی از فاصله چهل کیلومتری از دمشق عقب بنشینند و در مقابل، یک نوار مرزی غیرنظامی در خاک سوریه برپا شود که سربازان سوری به آن نزدیک نشوند.

ناظران صلح سازمان ملل، اکنون می توانند به انجام این ماموریت خود باز گردند.

دختر عرب – آمریکایی که در یک سازمان ضد اسرائیلی فعالیت دارد، بدستور دادگاه از حق ورود به اسرائیل محروم است

یک دادگاه اسرائیل تقاضای یک دختر جوان آمریکایی را برای ورود به اسرائیل به هدف ادامه تحصیلات در دانشگاه اورشلیم رد کرد. این دختر که عرب تبار است و لارا القاسم نام دارد، هفته پیش وارد فرودگاه بین المللی اسرائیل شد، ولی ماموران از ورود وی جلوگیری کردند و از آن جا که حاضر نشد به ایالات متحده بازگردد، او را در بازداشت نگاه داشتند.

لارا القاسم یکی از فعالان نهادی به نام بی دی اس می باشد که توسط فلسطینیان و با همکاری گروهی از افراد اروپایی و آمریکایی برپا شده و هدف آن تحریم بین المللی اسرائیل است.

احتمال می رود که القاسم قصد داشته به بهانه ادامه تحصیلات فوق لیسانس در اسرائیل، می خواهد به گردآوری اطلاعات و انجام تبلیغات بپردازد و به فعالیت ضد اسرائیلی ادامه دهد.

ولی مدافعان لارا ادعا می کنند که او در حال حاضر عضو بی دی اس نیست و از فعالیت در این نهاد دست برداشته است – امری که مورد تائید اسرائیل نمی باشد.

طرفداران فلسطینیان در اسرائیل به دادگاه شکایت بردند و خواستار لغو ممنوعیت ورود لارا القاسم شدند. ولی قاضی روز گذشته (آدینه) حکم داد که اسرائیل حق دارد از ورود او جلوگیری کند.

یک رشته از فعالیت های بی دی اس، متقاعد ساختن دانشگاه های و استادان دانشگاه و مراجع علمی دیگر به تحریم اسرائیل می باشد. این نهاد همچنین تلاش می کند که هنرمندان و خوانندگان بین المللی را از آمدن به اسرائیل و اجرای برنامه های هنری در این کشور بازدارد.

خودداری مقامات امنیتی اسرائیل از اعطای اجازه ورود به لارا القاسم، در رسانه های همگانی ایالات متحده بازتاب گسترده ای داشت و برخی رسانه ها و از جمله نیویورک تایمز مقاله های انتقادی انتشار دادند – و این در حالی که، خود ایالات متحده مقررات سختی برای ورود به آن کشور دارد و هر سال هزاران نفر از ورود محروم می شوند.

یکی از انتقادهای مطرح شده علیه اسرائیل، آسیب رساندن به آزادی بیان و دموکراسی عنوان شد. ولی در پاسخ به این انتقاد گفته شد که وقتی سازمانی، در اعتراض به سیاست های یک دولت (که ممکن است پس از چهارسال تغییر یابد و سیاست دولت بعدی کاملا متفاوت باشد) برای تحریم کردن دانشگاه ها و استادان دانشگاه اسرائیل می کوشد و هنرمندان را به تحریم مردم اسرائیل تشویق می کند، خود اصول دموکراسی و آزادی بیان را زیرپا می گذارد.

لارا القاسم یکی از فعالان نهادی به نام بی دی اس می باشد که توسط فلسطینیان و با همکاری گروهی از افراد اروپایی و آمریکایی برپا شده و هدف آن تحریم بین المللی اسرائیل است