رای دادگاهی در مسکو، این امید را که مناسبات اسرائیل با روسیه دوباره در مسیر دوستی و همکاری قرار گیرد، تا حدود زیادی نقش بر آب کرد. این دادگاه برای رسیدگی به اتهامات یک دختر جوان اسرائیلی برپا شده بود که به علت یافتن ۹ گرم حشیش در چمدانش، او را به هفت سال و نیم زندان محکوم کرده است.
آگاهان امور قضایی می گویند که این حکم ظالمانه، تلاشی از جانب دولت مسکو بوده که اسرائیل را زیر فشار بگذارد که از استرداد یک تبهکار روسی در امور کامپیوتری به ایالات متحده خودداری کند. ولی اسرائیل حاضر نشد این درخواست را عملی کند.
دختر جوان اسرائیلی که نعما ییس ساخاروف نام دارد و از مادر ایرانی زاده شده، از طریق فرودگاه مسکو عازم بازگشت به اسرائیل بود. ولی در سالن ترانزیت از او خواسته شد چمدانهایش را باز کند و در آن یک بسته کوچک حشیش به وزن ۹ گرم یافت شد که او را به دادگاه کشاند و به هفت سال و نیم زندان محکوم گردید و دادگاه تجدید نظر روز گذشته (پنجشنبه) فرجامخواهی او را رد کرد و مجازات تعیین شده، در میزان پیشین باقی ماند.
همه حقوقدانان می گویند که این مجازات، اقدامی ظالمانه و انتقام جویانه است که روسیه از طریق آن امیدوار بوده از تحویل دادن شهروند روسی به ایالات متحده توسط اسرائیل جلوگیری کند . که این انتظار برآورده نشد.
اکنون در اسرائیل ابراز امیدواری می شود که پرزیدنت پوتین در آستانه سفر به اسرائیل، این دختر جوان را مورد بخشودگی قرار دهد. رئیس جمهوری روسیه قصد دارد در ماه آینده (ژانویه) برای شرکت در آیین های روز جهانی هولوکاست به اسرائیل بیاید.
در یک مورد دیگر نیز روابط روسیه با اسرائیل بحرانی شد و علتش آن است که اسرائیل از ورود چند شهروند روسی و از جمله شماری زن، که مشکوک به نظر می رسیدند جلوگیری کرد و آن ها به مسکو بازگردانیده شدند. در هفته ای که گذشت، چند بازرگان معروف اسرائیلی در فرودگاه مسکو مورد توهین و تحقیر قرار گرفتند و پس از ساعت ها بازپرسی، به آن ها گفته شد که باید به اسرائیل باز گردند. این رفتار دو روز و در مورد دو گروه از بازرگانان اسرائیلی انجام شد که اسرائیلیان حتم دارند که اقدامی انتقام جویانه بوده است.
درصورت صحت این خبر باید بحال جوامعی گریست که سیستم قضائی آنها با سیاست کشور در آمیخته واحکام صادره از دادگاههای کشور بجای عدالت ودادخواهی دستخوش امور سیاسی است باید گفت در چنین جوامعی که مجریان عدالت دولت مردان وسیاسیون هستند قضات تنها آدمک های سر خرمن هستند وچنین جوامعی راه طولانی به ازادی ودمکراسی درپیش دارند .
روسیه و شوروی قبلا و چین از تمام کشورهای غیر دموکراسی حمایت میکنند و با آنها پیمان دوستی میبندند و این رابطه مستقیم باهم دارند یعنی هر چقدر مستبدتر با آنها صمیمی تر.
در این چنین کشورهایی اگر دیکتاتور در داخل کشور خودش به هر دلیلی بیشترین قتل و کشتار راه بیاندازد روسیه و چین فورا برای تشکر وقدردانی و نیز بستن انواع قراردادها نمایندگانشان را به حضور آن دیکتاتور میفرستند.
کلا روسیه و چین یه چیزی را ثابت کرده اند که برای همکاری با آنها باید دیکتاتور بود و اگر این دیکتاتور هرچه بیشتر در داخل کشورش جرم و جنایت انجام بدهد برای بستن پیمان دوستی در اولویت قرار دارد.