بحران دولتی در اسرائیل ادامه دارد و احتمال برپایی دولت ائتلافی آینده بسیار ضعیف است

صحنه سیاسی اسرائیل همچنان با بحران توفنده روبرو می باشد و نگرانی از این که دور سوم انتخابات زودرس در راه باشد شدت می گیرد و احزاب مختلف، یکدیگر را به مسؤولیت این وضع متهم می سازند. دوره تازه کنست (پارلمان اسرائیل) روز گذشته (پنجشنبه) با ادای سوگند نمایندگان، رسما شروع به کار کرد، ولی نمایندگان، به ویژه آنانی که تازه وارد پارلمان شده اند، نمی دانند که این دوره چند هفته و یا چند ماه دوام خواهد آورد. دوره پارلمانی در اسرائیل چهار سال است، ولی آخرین دوره، به علت انتخابات زود رس، تنها پنج ماه دوام آورد و احتمال می رود که سرنوشت دوره کنونی نیز بهتر از این نباشد.

پرزیدنت روبی ریولین مقام ریاست جمهوری که سخنران اصلی نشست افتتاحی پارلمان بود، در سخنان خود احزاب را به همکاری، به هدف برپایی دولت وحدت ملی فرا خواند. بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود و بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید نیز که دو سخنرانی بعدی بودند، هر دو از لزوم اتحاد و همبستگی و همکاری سخن گفتند. ولی در سرسراهای پارلمان، آنان یکدیگر را متهم می سازند که حاضر به گذشت نیستند و به همکاری واقعی تمایلی ندارند.

حزب لیکود می گوید که حرب آبی و سفید شرائطی مطرح می سازد که برپایی دولت وحدت ملی را دشوار می سازد. همین اتهام از جانب لیکود خطاب به حزب اویگدور لیبرمن نیز بیان می شود. ولی استدلالات این احزاب نیز قابل توجه است و نشان از شکاف عمیق دارد.

سران حزب آبی و سفید می گویند که حاضر به نشستن در کابینه ای نیستند که رئیس آن دارای پرونده های حقوقی است و ممکن است علیه او کیفرخواست صادر گردیده و به دادگاه کشیده شود. آن ها می گویند که حاضرند با لیکود دولت ائتلافی برپا سازند، به شرط آن که نتانیاهو کنار رود.

در داخل حزب لیکود نیز زمزمه هایی برای کنار گذاشتن نتانیاهو شنیده می شود. ولی او همچنان با قاطعیت، می کوشد نقشه رقیبان خویش را خنثی سازد و در مقام رهبری باقی بماند.

امروز (آدینه) برخی تماس ها بین احزاب به هدف برپایی کابینه ادامه خواهد یافت. ولی همگان بر این باورند که بن بست ادامه خواهد یافت – مگر آن که نسخه سحرآمیزی یافت شود که به کمک آن بتوان دولت تازه ای برپا ساخت که از حمایت قدرتمند اکثریت گسترده ای از نمایندگان پارلمان برخوردار گردد.

یک دیدگاه

  1. سلام
    اسرائیل کم کم تنها کشورى مى ماند که پروند هسته ای ایران را در جهان بالا مى گیرد و مى خواهد شعله آتش را تنهائی نگهدارد، امریکا مایل به دخالت و رویا روئی با ایران نیست،کشورهای اروپائی دست مذاکره را به سوى ایران دراز کردند، ممکن است حمله نظامى به ایران از سوى اسرائیل بنفع اسرائیل نباشد در تحلیل های سیاسی وأمنیتی اسرائیل ضد ونقیض زیاد وجود دارد، و در حقیقت گذارشات امنیتی قابل باور هستند واز دنیای خیالی و وهم سیاست بدور هستند واین یگان های نظامی وأمنیتی هستند که کشور اسرائیل را سرپا نگهداشتند نه سیاست های سیاسیون.

Comments are closed.