بحران روابط بین اسرائیل و لهستان، بر سر آن چه که “قانون هولوکاست ” نامیده شده، بالا می گیرد. به دنبال تصویب این قانون در سنای لهستان، اعتراض ها در اسرائیل بالا گرفت و دولت اورشلیم اعلام داشت که دیدار رئیس شورای امنیت ملی لهستان از اسرائیل را باطل می کند. رئیس جمهوری لهستان هنوز این قانون را توشیح نکرده،
در این قانون عملا گفته شده که لهستانی ها در جنایات آلمان نازی علیه یهودیان در جنگ جهانی دوم نقشی نداشته اند و هر کس که به جای “اردوگاه های مرگ آلمانی” واژه “لهستانی” را به کار برد، محاکمه و مجازات خواهد شد.
به موجب این قانون، هیچ پژوهشگری نیز حق ندارد درباره سهم لهستانی ها در اجرای جنایات نازی به تحقیق بپردازد.
بزرگترین اردوگاه های مرگ آلمان نازی در لهستان برپا شده بود و بیشترین شمار این اردوگاه ها نیز در آن کشور برپا شده بود و یهودیان را از سراسر اروپا به آن اردوگاه ها منتقل می ساختند که به قتل برسند.
در عین تیرگی روابط اورشلیم با ورشو، وزیر خارجه لهستان ابراز امیدواری کرد که تصویب این قانون موجب توقف همکاری های نظامی و امنیتی راهبردی بین ایالات متحده و لهستان نشود.
در گزارش های پیشین گفته شده بود که اسرائیل از ایالات متحده نیز خواسته است دولت لهستان را زیر فشار بگذارد که به چنین اقدامی دست نزند.
لهستان از احتمال حمله ناگهانی روسیه برای اشغال بخشی از خاک آن کشور بسیار نگران است و از این رو با ایالات متحده به یک رشته همکاری های نظامی و امنیتی پرداخته است.
لهستان سومین کشوری بود که رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، در رابطه با توافق اتمی برجام، از آن جا دیدن کرد. دو کشور دیگر، فرانسه و آلمان بود.
ایالات متحده رسما از لهستان خواسته بود از تصویب قانونی که نماد آشکار یهود ستیزی و انکار هولوکاست است خودداری ورزد.
نخست وزیر لهستان در گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، موافقت کرده بود که دو کشور کمیسیون مشترکی برپا سازند که امکان ایجاد تغییرات در این قانون را بررسی کند. ولی دولت لهستان این تعهد خود را نقض کرد و این لایحه را که در مجلس نمایندگان تصویب شده بود، از تصویب مجلس سنا نیز گذراند.
اکنون رئیس جمهوری لهستان ۲۱ روز وقت دارد که این قانون را توشیح کند و یا آن را معلق بگذارد.
در بیانیه ای که از جانب وزارت خارجه اسرائیل انتشار یافت آمده است که دولت اورشلیم هرگونه تلاشی را برای تحریف واقعیات هولوکاست محکوم می داند. در این بیانیه آمده است: «هیچ قانونی نمی تواند واقعیات تاریخی را دگرگون سازد».
یک مقام ارشد سیاسی اسرائیل که نخواست نامش برده شود، ابراز تاسف کرد از این که دولت لهستان با انجام یک اقدام نسنجیده، این چنین موجب تیرگی روابط بیه دو کشوری می شود که همکاری های امنیتی و سیاسی بین آن ها به سود منافع دو کشور است.
پاراشای لِخ لِخا-فصل دوازدهم
لهستان به اسرائیل دوم ملقب گردیده است و یا قبله دوم
نام این کشور در بیشتر زبانهای اروپایی صورتی از پول ( Pole ) است. در برخی زبانهای اروپای شرقی به آن صورتی از «لخ» یا «له» میگویند. لخ یا له از نام قومی میآید که حدود بیش از یک هزار سال پیش در سرزمین کنونی لهستان زندگی میکردهاند و به لخ ( lęch ) معروف بودند
این غربیها اگه زیاد حرف مفت زدن همون که آیه آخر سوره اسراییل هست بهشون بگو اصلا خدا به دوستی شما احتیاجی نداره حواستونو جمع کنین