برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا، می گوید استراتژی فشار حداکثری آمریکا بر ایران شامل حساب های امانی مربوط به فروش نفت ایران نیز می شود.
او که روز چهارشنبه در یک نشست خبری در وزارت خارجه سخن می گفت، اعلام کرد آمریکا کار صدور معافیت از تحریم ها برای کشورهای طرف معامله با ایران را تمام کرده است و به عراق برای پرداخت پول به ایران در ازای خرید برق نیز معافیت داده است.
هوک گفت آمریکا در اعمال فشار حداکثری بر ایران بدون بالا بردن قیمت نفت موفق بوده است و ایالات متحده از کشورهای دیگر می خواهد واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. او افزود آمریکا معتقد است حدود ۱۲ تانکر ایران برای جلوگیری از ردیابی، ردیاب های خود را خاموش می کنند، و این کار خطرناکی است.
هوک گفت آمریکا از کشورهای عرضه کننده نفت برای افزایش ظرفیت تولیدشان راضی است و انتظار می رود عرضه نفت در سال ۲۰۱۹ بیشتر از تقاضا برای آن باشد.
آمریکا از عربستان و برخی دیگر از تولیدکنندگان نفت خواسته بود که برای جبران کاهش صادرات نفت ایران در پی آغاز تحریم ها، تلاش کنند.
پیشتر در روز دوشنبه، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بار با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از تروریسم گفت هدف این تحریم ها فشار برای ایران برای توقف این اقدامات است.
مایک پمپئو گفت ایران یا می تواند «فعالیت های بدخیم» خود را تغییر دهد و یا «می تواند شاهد فروپاشی اقتصادش باشد.»
او گفت ایران تحت دولت دونالد ترامپ هیچگاه به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند.
دور دوم تحریم های آمریکا علیه ایران بخش انرژی، بانکی و کشتیرانی ایران را هدف قرار می دهد.
امریکا بر عزم خود برای قطع کامل صادرات نفت ایران تاکید نهاده و به خریداران “نفت شناور” و ارائه دهندگان تسهیلات به کشتیهای ایرانی هشدار داده است.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور مربوط به ایران، گفته است که ایالات متحده مصمم است از مسیری “مرحلهبندی شده” صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران را به صفر تقلیل دهد بیآنکه این اقدام باعث افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.
آمریکا مرحله دوم تحریم جمهوری اسلامی شامل تحریم نفتی را از روز دوشنبه این هفته به اجرا گذاشت اما اعلام کرد که هشت کشور را از شمول تحریم خریداران نفت ایران معاف کرده است. این کشورها عبارتند از ایتالیا، تایوان، ترکیه، چین، ژاپن، کره جنوبی، هند و یونان. روز گذشته، اعلام شد که افغانستان نیز مجاز به واردات مواد نفتی از ایران است.
پیش از این، مقامات آمریکایی تاکید کرده بودند که هدف آنان رساندن صادرات نفت ایران به صفر و محروم کردن رهبران حکومت جمهوری اسلامی از منابع ارزی برای دنبال کردن برخی برنامهها و سیاست های خارجی و داخلی آنان است.
معافیت این کشورها جنبه موقت داشته و در فواصل شش ماه قابل تجدید نظر است و ایالات متحده گفته است به منظور جلوگیری از فشار بر بازار نفت و افزایش بهای آن به دلیل قطع کامل صادرات نفتی ایران فعلا با معافیت این کشورها موافقت کرده است.