برای تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز، کشورها مرتبا بر تعداد رزمناوها در خلیج فارس می افزایند

پس از ابراز موافقت اصولی چند کشور اروپایی، اکنون کشورهای هند و کرە جنوبی هم بدنبال این فراخوان کشتی جنگی بە خلیج فارس اعزام می کنند

در همان حال که فرمانده های سپاه پاسداران و همچین شخص حسن روحانی گفته اند که هیچگونه تغییری را در خلیج فارس تحمل نخواهد کرد، رسانه های همگانی خارجی خبر می دهند که روز به روز بر شمار مشایعت نفتکش ها توسط کشتی های جنگی افزوده می شود. در این ارزیابی آمده است که ورود رزمناوها برای حفاظت از کشتی ها هنگام عبور از تنگه هرمز، واقع اقدامی در راستای همراهی با طرح ائتلاف بین المللی ایالات متحده به هدف ایجاد امنیت و آزادی دریانوردی در خلیج فارس و باب المندب می باشد .

در راستای این هدف و به منظور ایجاد امنیت و آزادی دریانوردی در آب های خاورمیانه به ویژه در تنگه های هرمز و باب المندب، شمار فزاینده ای از کشورها به  فراخوان ایالات متحده پاسخ مثبت داده اند و هر روز بر تعداد آنان و نیروهای شرکت کننده در این طرح افزوده می شود .

در خبرها آمده است که پس از ابراز موافقت اصولی چند کشور اروپایی، اکنون کشورهای هند و کرە جنوبی هم بدنبال این فراخوان کشتی جنگی بە خلیج فارس اعزام می کنند.

روزنامه ،کره تایمز در گزارشی نوشت  دولت کره جنوبی تصمیم گرفته است که یک ناو جنگی خود را در راستای ائتلاف بین المللی پاسداری از کشتیرانی به تنگه هرمز اعزام کند.

در این گزارش امده است کشتی جنگی کرە جنوبی هم اکنون  در سواحل سومالی به هدف محافظت از کشتی های نفتی این کشور را در مقابل دزدان دریایی سومالی است که قرار است  پس از ماە آگوست نیز نفتکش های کشورش را از تهدیدهای سپاە پاسداران در خلیج فارس محافظت کند.

برخی منابع خبری می گویند:  کشتی های جنگی کشورهای مختلف فقط برای حمایت  و جلو گیری ازدزدیدن کشتی ها به منطقه خلیج فارس می آیند .وهند نیز به همین دلیل  دو کشتی جنگی را به آبهای منطقه خلیج فارس اعزام کرد.

خالد الفالح وزیر انرژی و منابع معدنی پادشاهی سعودی پیشتر گفته بود:  هند نیز برای محافظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های خود دو کشتی جنگی را به آبهای منطقه خلیج اعزام کرده است.

تنش های اخیرحکومت ایران در منطقه خلیج فارس که موجب  حمله به کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها از جمله توقیف نفتکش بریتانیایی استان ایمپرو ، ایالات متحده و بریتانیا را بر آن داشت تا برای تشکیل ائتلافی بین المللی با مشارکت و عضو گیری دیگر کشورها برای حمایت و ایجاد امنیت و آزادی دریانوردی وهمچنین  محافظت از نفتکش ها در آبراه های بین المللی به ویژه در تنگه‌های هرمز و باب المندب، تلاش کنند.

مارک اسپر، وزیر دفاع جدید آمریکا در این باره گفت: ماموریت نظارت و انجام هماهنگیها در خلیج فارس را ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) بر عهده خواهد داشت.

دولت بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود که  از این پس نیروی دریایی سلطنتی این کشور، با هدف تامین امنیت وآزادی دریانوردی، نفتکش‌هایی را که پرچم بریتانیا را برافراشته باشند چه به صورت تکی و چه در قالب ناوگانی از کشتی ها، در تنگه هرمز همراهی و مشایعت  می‌کند.

از سویی دیگر سایر کشورها از جمله آلمان و دانمارک نیز از پیشنهاد دولت بریتانیا برای ایجاد ائتلافی دریایی به فرماندهی اروپا برای تضمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز اعلام حمایت کرده و اعلام کردند مشارکت نظامی در این ماموریت را بررسی خواهند کرد.

2 دیدگاه‌

  1. یگ ویتنام دیگر برای جهان. با ۱۵۵۷ مایل خط مرزی ابی.خلاصه
    پایتان روی دینامیت گذاشتید.اما به شما نصییت.فزمانروای خلیج همیشگی فارس ایران است..مراقب موشکهای خلیج فارس باشید..

  2. مبارک است،هرروزه از این دکان واماندگان و پَپَه های سیاسی کالای جدیدی عرضه می شود که بی مشتری می ماند و می گندد و برای زیرخاک کردنش هم باید مبالغ زیادی هزینه مالی و سیاسی پرداخت.
    آقای دکتر دانشگاه نرفته جناب روحانی،یادت رفته که می خواستی تنگه هرمز را ببندی؟تو و رهبرت با این خطای فاحش انگلیس خبیث و آمریکا را به همسایگی و لب مرز کشور ما آوردید.بقول سخنگوی دولتت همان بازجوی سابق؛حلا ما گفتیم زدیم ،شماهم بگید زدیم،خوبیت ندارد،«یعنی تنگه هرمز را بستیم،خوبیت ندارد».

Comments are closed.