
با ادامه بحران روابط بین اسرائیل و لهستان، در مورد میزان همکاری اهالی لهستان با حکومت آلمان نازی در کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم، برخی گروه های یهودی طرفدار اسرائیل در ایالات متحده، از سخنان نخست وزیر اسرائیل و یک وزیر دیگر کابینه که موجب این بحران شدند انتقاد کرد و اظهار داشت که چنین گفته های دور از کیاست و منافع دیپلمات کشور اسرائیل بوده است.
بحران روابط اسرائیل و لهستان از زمانی آغاز شد که نتانیاهو در حاشیه کنفرانس ورشو که برای رسیدگی به زیاده خواهی های حکومت ایران برپا شده بود، هنگام بازدید از اردوگاه مرگ آشویتس، در پاسخ به یک خبرنگار اسرائیلی گفته بود که مردم لهستان در کشتار یهودیان، با آلمان نازی همکاری های گسترده ای داشته اند.
بحران هنگامی بیشتر شدت گرفت که یک وزیر کابینه، حتی سخنان شدیدتری بیان داشت که موجب رنجش شدید دولت راستگرای لهستان قرار گرفت. وزیر اطلاعات ییسرائل کاتس جمله ای از سخنان زنده نام یتسحاک شمیر نخست وزیر وقت اسرائیل را بازگو کرد که گفته بود، لهستانی ها گرایش های ضد یهودی را همراه با شیر مادر جذب کرده اند.
این سخنان موجب گردید که نه تنها دیدار نخست وزیر لهستان از اسرائیل، به هدف شرکت در یک همایش چند جانبه باطل ساخت، بلکه اکنون رئیس جمهوری لهستان تهدید به قطع روابط با اسرائیل می کند.
ئرر.زختی تحیر رهبران چندین سازمان قدرتمند یهودی در ایالات متحده، از این سخنان ابراز ناخرسندی عمیق کرده و گفته بودند که در شرایط حساس کنونی، این گونه سخنان بی مورد بوده و به منافع اسرائیل و ایالات متحده آسیب رسانده است.
دولت لهستان، به درخواست ایالات متحده، حاضر شده بود کنفرانس ورشو را به هدف افزایش انزوای رژیم ایران در آن کشور برگزار کند.
به موازات آن، اسرائیل از مدت های پیش می کوشد در برابر کشورهای اروپای غربی که منافع رژیم ایران و فلسطینی ها را بر مصالح اسرائیل برتری می دهند، یک بلوک کشورهای اروپای شرقی را به سوی خویش بکشاند که بحران روابط با لهستان، به این هدف آسیب جدی می رساند.
سفیر ایالات متحده در ورشو نیز اخیرا به رهبران اسرائیل توصیه کرد اظهارات خود را پس بگیرند تا از قطع روابط با لهستان جلوگیری شود.
همچنین شخص وزیر خارجه ایالات متحده، مایک پمپئو علنا به آن گروهی پیوست که به دولت لهستان حق می دهد بر دولت اسرائیل خشم بگیرد. در گزارش ها آمده است که پمپئو روز گذشته (آدینه) تلفنی با همتای لهستانی خود سخن گفت و به لهستان حق داد که ناخرسندی عمیق خود را نسبت به اسرائیل بیان کند.
یک موضوع دیگر نیز که باعث ناخرسندی رهبران جوامع یهودی ایالات متحده، در رابطه با رویدادهای داخلی اسرائیل شده، وارد کردن یک گروه از اسرائیلی های بسیار افراطی به جَرگۀ همکاران حزب لیکود و دولت احتمالی آینده می باشد.
سخن از افرادی است که علیه فلسطینیان به خشونت دست زده و بر این باور بوده و هستند که آنان حقی بر این آب و خاک ندارند و نمی توانند در ردیف اسرائیل قرار گیرند.
این گروه، از باورمندان مکتبی هستند که فردی به نام مئیر کهنا در چند دهۀ پیش پایه گذار آن بود. کهنا که خود را یک رهبر روحانی می نامید، با پیروی از اندیشه های نژادپرستانه، علیه فلسطینیان فعالیت می کرد و از این رو، دادگاه اسرائیل آنها را دشمن ارزش های اخلاقی نامیده و فعالیت گروه را غیرقانونی و ممنوع اعلام کرده بود.
در سال های اخیر، فرزند مئیر کهنا و یارانش مکتب او را احیا کرده اند و در چارچوب مذهبی فعالیت می کنند و در حزب هبیت هیهودی فعالیت دارند. مئیر کهنا، خود در یک سوء قصد تروریستی، توسط فلسطینی ها کشته شد. ولی فرزندش راه او را همچنان ادامه می دهد.
نتانیاهو که از قدرت گرفتن جناح وابسته به ژنرال ذخیره بنی گانتس و یار غیر نظامی او یائیر لپید احساس خطر میکند، با پذیرفتن این گروه به عنوان افرادی که می توانند در دولت آینده عضویت داشته باشند، می کوشد صفوف خود را قوی تر کند.
ولی سازمان های یهودی در ایالات متحده و از جمله لابی پرقدرت اسرائیل در آمریکا، موسو به اِیپاک، ناخرسندی عمیق خود را این رفتار نخست وزیر بیان داشته اند.
به نظر من این گفته آقای نتانیاهو در مورد لهستان شباهت به گفته های آخوند جنتی در نماز جمعه تهران دارد
حقیقت هیچ گاه پشت ابر نمی ماند این یک حقیقت است هیچ دشمنی از دست اسرائیل نمی تواند بگریزد و خود را پنهان کند چرا که هر چیزی فصلی دارد پس بهتر است دنیای امروز از یهودستیزی خود را دور کند که انتقام از دشمنان بسیار تلخ است درود وبرکت بر اسرائیل باد تا ابد
بعضی موقع ها ادم نباید حرف راست را بگوید متاسفانه دنیای سیاست اینجوریست