برپایی کارزار توییتری و حمایت انجمن قلم آمریکا و شبکه «زنان ایران برای برابری پایدار» برای درخواست آزادی نسرین ستوده .

کاربران توییتر شب گذشته ( شنبه) در کارزاری ضمن اعتراض به زندانی بودن نسرین ستوده، خواهان آزادی این وکیل و فعال حقوق بشر شدند. ستوده از ۲۱ مردادماه با درخواست آزادی زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زده است.

شمار زیادی از کاربران در جریان این طوفان توییتری از هشتگ‌های #نسرین ستوده و #FREENASRIN (نسرین را آزاد کنید) استفاده کردند و این هشتگ به یکی از  ترندهای توییتر در ایران تبدیل شد.

همزمان انجمن قلم آمریکا و شبکه «زنان ایران برای برابری پایدار» نیز در بیانیه‌هایی خواستار آزادی فوری این وکیل شدند.

نسرین ستوده در نامه‌‌ای از زندان اوین که بامداد ۲۱ مرداد ماه در صفحه فیسبوک همسرش منتشر شد، اعلام کرد که به دلیل شرایط ظالمانه که ادامه‌ حبس زندانیان سیاسی را غیرممکن کرده و «با درخواست آزادی زندانیان سیاسی» دست به اعتصاب غذا زده است.

پس از اعتصاب غذای ستوده دستگاه‌های امنیتی حکومت  اسلامی دختر ۲۰ ساله و دانشجویش، مهراوه خندان، را برای ساعاتی بازداشت کردند تا او را ترسانده و وادار به شکستن اعتصاب کنند.

انجمن قلم آمریکا در بیانیه خود از مقامات ایران خواسته است همه اتهامات علیه دختر مهرواه خندان، دختر خانم ستوده، را نیز کنار بگذارند و به آزار و اذیت خانواده‌اش پایان دهند.

انجمن قلم آمریکا اواخر فروردین ۱۳۹۰ جایزه «آزادی قلم» این انجمن را به نسرین ستوده اعطا کرده بود.

محمد مقیمی، وکیل نسرین ستوده، سوم شهریور ماه، در صفحه توییتر خود از کاهش شدید وزن و فشار و قند ستوده بر اثر اعتصاب غذا خبر داد و با اشاره به شدت گرفتن فشارهای روانی بر موکل خود گفت که در چنین شرایطی با هدف فشار بر این وکیل زندانی، برای دخترش  نیز پرونده تشکیل داده‌اند.

وکیل ستوده آنچه از سوی قوه قضاییه و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی بر نسرین ستوده و خانواده‌اش روا شده را «ظلم آشکار» خواند و نوشت: «از وکلا و کنشگران حقوق بشر در سراسر جهان می‌خواهم، به این ظلم آشکار اعتراض کنند.»

رضا خندان، فعال حقوق بشر و همسر نسرین ستوده، روز شنبه در برنامه چشم‌انداز تلویزیون ایران‌اینترنشنال گفت احکامی که برای فعالان حقوق بشر صادر می‌شود هیچ تناسبی با وضعیت پرونده آنها ندارد. او افزود احکام فعالان حقوق بشر صرفا به دلیل انتقاد از افراد و یا نهادهای حکومتی به دلیل پیگیری پرونده‌های قربانیان نقض حقوق بشر برای آنها صادر می‌شود و دادرسی عادلانه‌ در مورد آنها مراعات نمی‌شود.

او تاکید کرد حکمی که برای همسرش صادر شده چندین برابر حکم ۹ سال زندان قاتل رومینا اشرفی، دختر نوجوانی است که خردادماه به دست پدرش کشته شد. او گفت که «نه تنها همسر من، بلکه بسیاری از زندانیان که به دلیل انتقاد از نهادهای حکومتی بازداشت شده‌‌اند، حکمشان بسیار بسیار شدیدتر از افرادی چون قاتل رومیناست.»

خندان اشاره کرد نسرین ستوده تاکنون دو بار بازداشت شده و چهار پرونده برای او تشکیل داده‌اند.

به گفته خندان، مجموعه احکامی که برای ستوده صادر شده به قدری سنگین است که حتی قاضی پرونده در مصاحبه‌ای حکم خودش را انکار کرده و گفته است که ۷ سال و نیم حکم صادر کرده است، درحالی که همان روز ۳۳ سال و نیم حکم صادر و در زندان به او ابلاغ شده بود.

همسر نسرین ستوده همچنین گفت که همه این احکام مکرر حبس در مورد ستوده به دلیل فعالیت‌های اجتماعی و مدنی و دفاع او از قربانیان نقض حقوق بشر در دادگاه‌های انقلاب صادر شده است.