
یک روزنامه چاپ لندن نوشت که دولت بریتانیا، در واکنش به ربوده شدن نفتکش آن کشور توسط سپاه پاسداران در خلیج فارس، امکان مسدود کردن اموال ایران در بریتانیا را مورد بررسی جدی قرار داده است.
روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن، در گزارش خود نوشت که کابینه بریتانیا در حال طراحی تحریمهایی علیه حکومت ایران است که ممکن است مسدود کردن اموال ایران در آن کشور را شامل گردد.
گرچه مناسبات رژیم ایران از چهل سال پیش تا کنون همیشه با تنش روبرو بوده، ولی سفر به لندن و حفظ روابط با بریتانیا همیشه مورد توجه سران حکومت اسلامی ایران بوده و رژیم صاحب اموال زیادی در بریتانیا می باشد.
در گزارش روزنامۀ دیلی تلگراف آمده است : جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا قرار است فردا (دوشنبه) اجرای بسته اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی علیه رژیم ایران را اعلام کند این بسته شامل اقداماتی مانند مسدود کردن منابع و دسترسیهای مالی مقامهای حکومت ایران را در بر گیرد.
وزیر خارجه بریتانیا پس از جلسه روز گذشته (شنبه) کمیته واکنش اضطراری دولت بریتانیا موسوم به کبرا به خبرنگاران گفت محمد جواد ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران می گوید توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران یک اقدام تلافی جویانه پس از توقیف نفتکش ایرانی “گریس۱” در جبل الطارق است.
نیروی دریایی سپاه پاسداران دو روز پیش در اطلاعیهای اعلام کرده بود : نفتکش انگلیسی را هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف کرده است .
در ادامه گزارش دیلی تلگراف آمده است که ممکن است بریتانیا از اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز بخواهد تا تحریمهایی را که در پی توافق اتمی با تهران در۴ سال پیش داشته است برداشته شده بودند، ودوباره اعمال کنند.
پاسدار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت هم پیشتر در توییتی نوشته بود:«ما بدنبال جنگ نیستیم ولی در مقابله به مثل کوتاه نخواهیم آمد، چه صدام باشد چه ترامپ چه ملکه». جمهوری اسلامی یک نفتکش بریتانیایی را تصرف خواهد کرد و آن را با نفتکش گریس-۱ مبادله می کند.
علی خامنه ای نیز هفته پیش در واکنش به ضبط “گریس ۱ ” گفته بود « جمهوری اسلامی توقیف گشتی گریس وان را بیجواب نمیگذارند. در فرصت خود و جای خود مقابله به مثل خواهند کرد».
تاکنون دولت بریتانیا به تایید یا تکذیب این خبر پاسخ نداده است .