بریتانیا و آمریکا، رسما ایران را متهم به حمله مرگبار به نفتکش تحت مدیریت اسرائیل در نزدیکی عمان کردند

بریتانیا و ایالات متحده امروز یکشنبه اعلام کردند که معتقدند ایران عامل حمله ۲۹ ژوئیه به نفتکش فرآورده‌های نفتی تحت مدیریت اسرائیل در سواحل عمان بوده است. این حمله منجر به کشته شدن یک بریتانیا و یک رومانیایی شد.

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، گفت: «بریتانیا، حمله غیرقانونی و سنگین انجام شده به یک کشتی تجاری در سواحل عمان را که منجر به کشته شدن یک شهروند بریتانیایی و یک تبعه رومانی شد را محکوم می کند.»

راب افزود: ««ما معتقدیم این حمله، به صورت عمدی، هدفمند و نقض آشکار قوانین بین المللی از سوی ایران بوده است.»

وی گفت که بریتانیا در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده است که “به احتمال زیاد” ایران با استفاده از یک یا چند هواپیمای بدون سرنشین به نفتکش «مِرسر استریت» حمله کرده است.

راب ادامه داد: «بریتانیا با شرکای بین المللی خود در حال هماهنگ کردن نحوه پاسخگویی به این حمله‌ی غیرقابل قبول است.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در بیانیه ای اعلام کرد که “واشنگتن اطمنیان دارد که حکومت ایران حمله علیه کشتی تجاری مرسر استریت تحت مدیریت شرکت اسرائیلی را انجام داده است.”

در این بیانیه آمده است: «با بررسی اطلاعات موجود، اطمینان یافته‌ایم که رژیم ایران این حمله را انجام داده است، حمله‌ای که منجر به کشته شدن دو انسان بی‌گناه با استفاده از پهپاد انتحاری شد، یک قابلیت مرگبار که رژیم ایران به طور فزاینده‌ای در سراسر منطقه از آن استفاده می کند.»

وی افزود: «هیچ توجیهی برای این حمله که از رفتارهای جنگ طلبانه الگو می‌گیرد، وجود ندارد.»

نخست وزیر اسرائیل، نفتال بنت، نیز امروز یکشنبه، تهران را به “تلاش برای فرار از مسئولیت” این حمله متهم ساخت و انکار “ناجوانمردانه” رژیم ایران از هرگونه دخالت در این حمله را متهم کرد.

رژیم ایران روز یکشنبه اعلام کرد که در حمله به نفتکش «مِرسِر استریت» که به گفته کارشناسان آمریکایی احتمالا توسط یک هواپیمای بدون سرنشین انجام شده است، دخالتی ندارد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت ایران، در نشست خبری هفتگی خود، در یک فرافکنی آشکار ادعا کرد که «اسرائیل، ناامنی، وحشت و خشونت ایجاد کرده است … این اتهامات درباره دخالت ایران از سوی تهران محکوم است.»

خطیب زاده همچنین ادعا کرد: «منظور اسرائیل از طرح این گونه اتهامات بی اساس، این است که توجه را از واقعیت‌ها منحرف کند.»

این حمله تروریستی آنچنان می‌تواند برای رژیم ایران پر هزینه باشد، که رژیم را مجبور کرده است دست به انکار عمل جنایتکارانه خود بزند.