بسیاری کشورهای جهان برنامه خانه سازی اسرائیل در کرانه باختری را نکوهش کردند. تلاش اسرائیل برای رفاه فلسطینیان

نخست وزیر اسرائیل نفتالی بنت یکی از سران بیش از صد کشور جهان است که هدفه آینده در همایش بین المللی آب و هوا و مشکل بالا رفتن درجه حرارت کره زمین شرکت می کند. نفتالی بنت در حاشیه این همایش که در شهر گلاسگو در بریتانیا برگزار می شود، برا سران چند کشور جهان و از جمله نارندرا مودی رهبری هند دیدار خواهد کرد. ولی هیچ دیداری بین نخست وزیر اسرائیل و رهبر ایالات متحده تدارک دیده نشده است.

قرار است پرزیدنت بایدن با رهبران چهار کشور اروپایی در حاشیه همایش گلاسگو دیدار کند و از این که نخست وزیر اسرائیل در شمار دیدار کنندگان با پرزیدنت بایدن نخواهد بود، ناخشنودی پنهانی در هیالت دولت اسرائیل به وجود آمده است.

دیدارهای دیگر نفتالی بنت در ایام اقامت در گلاسکو، از جمله با رئیس جمهوری فرانسه، و همچنین رهبران کانادا و بریتانیا به گفتگو خواهد نشست.

معلوم نیست که چه فعالیتی برای انجام دیدار با پرزیدنت بایدن انجام گرفت، ولی فقدان آن ممکن است نشان دیگری از سردی روابط  تلقی شود.

در روزهای اخیر انتقادهایی از زبان مقامات ارشد آمریکایی شنیده شد که یکی از آن ها تصمیم دولت اسرائیل برای افزودن بیش از سه هزار واحد مسکونی به آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه باختری می باشد.

با آنکه دولت اسرائیل ساخت بیش از یک هزار واحد مسکونی فلسطینیان را تصویب کرد، چندین کشور جهان تصمیم دولت اسرائیل را مورد انتقاد شدید قرار داده و تاکید کرده اند که اقدام دولت اسرائیل مغایر به قونین بین المللی است که ساخت آبادی در مناطق اشغالی را ممنوع کرده است.

وزیران خارجه دوازده کشور اروپایی بیانیه مشترکی در نکوهش اسرائیل انتشار دادند و روسیه نیز به این اعتراض ها پیوست و اقدام اسرائیل را غیرقانونی خواند.

در بیانیه اروپاییان آمده است که اقدام اسرائیل، امید به رسیدن به توافق صلح و امکان برپایی کشور فلسطینی در کنار اسرائیل را دشوارتر می کند.

اسرائیل بر این گمان است که هیچ امکانی در شرایط کنونی برای صلح وجود ندارد. اختلاف نظر شدید و شکایت عمیق بین گروه های فلسطینی موجب گردیده که کرانه باخری از فلسطینیان نوار غزه جدا شده و در حالی که حماس و جهاد اسلامی تاکید می کنند که مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل، تا نابودی این کشور باید ادامه یابد، محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی از مبارزه مسالمت آمیز سخن گفته و با عملیات تروریستی مخالفت می کند.

اسرائیل بیم دارد که کشور مستقل فلسطینی، آن گونه که در مورد نوار غزه تجربه شد، به کانون نفوذ رژیم ایران و پایگاه دست اندازی علیه اسرائیل مبدل شود.

همزمان، اسرائیل می کوشد همکاری های بیشتری با فلسطینیان کرانه باختری برقرار سازد و بکوشد سطح زندگی آنان بالا رود. در اورشلیم اعلام شد که از این پس اسرائیل مقادیر بیشتری کالا از کارخانجات فلسطینی در کرانه باختری خریداری خواهد کرد. در گذشته این خریدها، به علت آن که کالاهای تولیدی فلسطینیان با استاندارد اسرائیل همخوانی ندارد، خرید کالا محدود بود. ولی اسرائیل یک تیم بررسی استانداردها به کارخانجات فلسطینی می فرستد که شمار بیشتری از آن ها را به فهرست فروشندگان کالا به اسرائیل ضمیمه کند.