کوتاه مدتی پس از آنکه شورای شهر تهران، نام “محمدرضا شجریان”را بر تابلوی یک خیابان در منطقه دو نصب کرد، گروهی از بسیجیان به عنوان “خانواده شهدا” عصر روز گذشته( سهشنبه) تابلوی خیابان شجریان، اسطوره آواز ایران، را به اسم “محسن فخریزاده”، عضو ارشد و کشته شده سپاه پاسداران، تغییر دادند.
همزمان برخی رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران این اقدام را “اعتراض خانوادههای شهدا” عنوان کرده و پدر مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی کشته شده سایت هستهای نطنز را به عنوان عامل اصلی این اقدام معرفی کردند.
در این رسانهها، آمده است: افرادی که اقدام به تغییر نام خیابان شجریان به فخریزاده کردند، دست نوشتههایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «شجریان یا شهیدان، کدام مهمترند و پول بیت المال صرف حمایت از حامیان بهائیت شده است، قوه قضاییه چرا برخورد نمیکند».
یادآور می شود: پیش از این شورای شهر تهران در فروردین سال ۹۸ مصوبهای را به تصویب رساند که مربوط به نامگذاری چند خیابان در تهران به اسم شخصیتهای فرهنگی و هنری از جمله «محمدرضا شجریان» بود. اما این مصوبه با اعتراضهایی مواجه شد و روزنامه کیهان، نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، به مصوبه نامگذاری خیابانی به نام شجریان اعتراض کرد.
پیشتر نیز، روزنامه کیهان نوشته بود چه معنی دارد در جمهوری اسلامی خیابانی به نام آوازهخوانی ثبت شود که به صراحت خواسته تا تصنیفش را همراه با عکس آیتالله خمینی در تلویزیون پخش نکنند.
در همین رابطه، تصویری از نامه محرمانه محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران به پیروز حناچی، شهردار در شبکههای اجتماعی و برخی از رسانهها منتشر شد که در آن خواسته شده بود بخش مربوط به نامگذاری خیابان شجریان تا اطلاع ثانوی به اجرا گذاشته نشود.
محمد رضا شجریان در دوران اعتراضات سال ۸۸ در کنار مردم ایستاد و به دلیل سرکوب معترضان از سوی حکومت، علیه سیاستهای جمهوری اسلامی موضعگیری کرد و در واکنش به اظهارات محمود احمدینژاد گفت که او صدای “خس و خاشاک” است.
شجریان حدود ۱۱ سال با محدودیتهایی از جمله ممنوعیت برگزاری کنسرت و پخش تصاویرش از صداوسیما روبهرو بود و پس از یک دوره بیماری، هفدهم مهر ماه سال۹۹ در هشتاد سالگی، درگذشت.