بلومبرگ : اروپا دارد چشم‌های خود را به روی رفتار مخرب رژیم  ایران باز می‌کند

خبرگزاری آمریکایی ، بلومبرگ در باره   نتیجه اعدام روح‌الله زم و ربودن چند منتقد دیگر از کشورهای همسایه و قاچاق آنها به ایران نوشته است: «رفتار نرم اروپایی‌ها در قبال پرونده وحشتناک حقوق بشر در ایران با افشاگری‌هایی مبنی بر اینکه رژیم منتقدان خود را از خاک خارجی ربوده و آنها را برای مجازات به تهران بازگردانده، به چالش کشیده شده است. و اعتماد به این رژیم را بسیار دشوارتر کرد».

این خبرگزاری آمریکایی نوشته است :  در هر دو مورد، افرادی که هدف قرار گرفته بودند ابتدا با فریب از قاره اروپا خارج شده و سپس ربوده شدند. اما برای یادآوری اینکه تهران در خاک اروپا هم شیطنت می‌کند، باید به محاکمه یک دیپلمات ایرانی اشاره کرد که اوایل این ماه در آنتورپ برگزار شد.

بلومبرگ در ادامه نوشته است : دادستان‌ها می گویند اسدالله اسدی، که در سفارت ایران در وین کار می‌کرد، نقشه بمب‌گذاری در گردهمایی یک گروه مخالف در فرانسه را طراحی کرده بود. او مواد منفجره را به یک زوج ایرانی-بلژیکی در لوکزامبورگ تحویل داد، اما در حالی که در مسیر بازگشت به اتریش بود، در آلمان دستگیر شد.

روشی که در موارد اخیر مورد استفاده قرار می‌گیرد، این است که از جاسوسان و قاچاقچیان به جای دیپلمات‌ها استفاده می‌شود. این خبرگزاری نوشته است: روح‌الله زم، روزنامه نگار ساکن پاریس که افشاگری‌هایش درباره فساد و رسوایی‌های جنسی افراد با نفوذ رژیم، او را به تهدیدی برای تهران تبدیل کرده بود، هنگام دعوت به کربلا توسط نیروهای قدس سپاه در عراق دزدیده و از مرز عبور داده شد. و هفته گذشته  نیز به جرم افساد فی الارض به دار آویخته شد؛ اتهامی که رژیم معمولا از آن استفاده می‌کند، درصورتی که حتی قادر به فراهم کردن شواهد یک جرم واقعی نیست.

حبیب اسیود نیز که در سوئد مستقر بود، به ظاهر توسط یک قاچاقچی مواد مخدر در استانبول دستگیر و به ایران منتقل شده است. این رژیم همچنین ممکن است برای ربودن جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی از دبی نیز گانگسترهایی را به‌کار گرفته باشد. تهران ادعا می‌کند که شارمهد، که ساکن کالیفرنیاست، مامور سازمان سیا بوده و در سال ۲۰۰۸ بمب‌گذاری مسجدی در شیراز را سازماندهی کرده است.

هدف قرار دادن منتقدان در خارج از کشور، چه به صورت ترور و چه به صورت آدم‌ربایی، نشان‌گر تهدیدی متفاوت از گروگان‌گیری‌های معمول تهران است که در آنها اغلب اتباع ایرانی-اروپایی هدف قرار می‌گرفتند.

در نتیجه پاسخ اروپا هم تندتر بوده است.

اگر چه حسن روحانی،  که خود را رئیس جمهوری ایران می نامد  کنار کشید، اما آدم ربایی‌ها، و به ویژه سرنوشت زم، به جایگاه ایران در میان مردم عادی اروپا آسیب زیادی رساند. با وجود تلاش‌های رژیم برای ابراز همدردی با سختی‌های تحمیل شده توسط تحریم‌های اقتصادی دولت ترامپ، آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد که دیدگاه‌های کاملا منفی نسبت به ایران در سراسر کشورهای بزرگ اروپا وجود دارد.

بلومبرگ در ادامه نوشته است:  «کلاه ایران دیگر برای اروپایی‌ها پشم ندارد».

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، به تازگی خواستار توافق درباره محدودیت‌های برنامه موشکی ایران شد. آلمان، فرانسه و انگلیس هشدار جدی علیه برنامه‌های تهران برای تقویت برنامه غنی‌سازی اورانیوم داده‌اند.

.

بلومبرگ در پایان می‌نویسد: برداشت اروپایی از رفتار ایران می‌تواند مطابق با پیام آن افسانه قدیمی ایرانی باشد: لاک پشت به لطف پوسته نفوذ ناپذیر خود، از نیش جان سالم به در برد، اما به تجربه عاقل‌تر شد.