بلومبرگ: چرا مذاکره با ایران به جایی نمی‌رسد 

خبرگزاری بلومبرگ در یک گزارش تحلیلی درباره تلاش دولت آمریکا برای بازگشت به برجام انتظارات دولت جو بایدن از توافق با جمهوری اسلامی را واقعگرایانه ندانسته است.

در ادامه این گزارش آمده است که در حالی که دولت جو بایدن هدف خود را جلوگیری از دستیابی “بزرگترین حامی تروریسم در جهان” به تسلیحات اتمی قلمداد می‌کند، لغو تحریم‌ها و آزاد کردن پول بلوکه شده جمهوری اسلامی صرفا دست آن را برای تشدید این نوع فعالیت‌ها باز می گذارد.

بلومبرگ در ادامه نگاشته است که  این نظریه طرفداران لغو تحریم‌ها را رد می‌کند که می‌گویند بازگشت به توافق هسته‌ای به نفع مردم ایران است و می‌گوید که راه واقعی حل مشکل اقتصادی ایرانیان پرداخت پول به سازمان‌های ‌ بشردوست جهانی برای ارسال نیازهای اساسی مردم ایران است.

در ادامه این گزارش  با اشاره به اقدامات برخی جمهوریخواهان عضو کنگره برای جلوگیری از ارسال پول دولت فدرال به ایران و الزام دولت به کسب تاییدیه کنگره برای توافق احتمالی با جمهوری اسلامی، گفته است که حتی اگر این تلاش‌ها موفقیت آمیز هم باشد، باز هم کمکی به بهبود شرایط داخلی ایران و برآورده شدن خواسته طرفداران دموکراسی در این کشور نخواهد کرد.

بلومبرگ نوشته است  که راه کمک به ایرانیان این است که دولت آمریکا به عنوان شرط لغو تحریم از حکومت ایران بخواهد به خواسته طرفداران دموکراسی برای برگزاری همه پرسی اصلاح قانون اساسی تحت نظر سازمان ملل گردن نهد.

در این گزارش هشدار داده است  که امید دولت جو بایدن به رفع مشکلات اقتصادی جمهوری اسلامی با بازگشت آمریکا به برجام نیز واقعگرایانه نیست زیرا حتی با لغو تحریم‌ها نیز دولت‌های نگران از فعالیت حکومت ایران مانند عربستان، امارات و اسرائیل بر شرکت‌های نفتی و موسسات مالی و تجاری فشار خواهند آورد که در صورت تمایل به تعامل با آنها از دادوستد با ایران خودداری ورزند.