بلینکن: بهترین راه برای اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای دیپلماسی اصولی است

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، با ابراز خرسندی از آغاز خوب رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، تاکید کرد که دیپلماسی اصولی بهترین راه برای اطمینان از  دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای است.

وی افزود:«از دیدن اینکه راب مالی، نماینده ویژه رییس جمهور در امور ایران آغاز خوبی داشته، خرسندم. دیپلماسی اصولی بهترین راه برای اطمینان از  دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای است.»

پیشتر انتخاب رابرت مالی از سوی برخی مقام‌های آمریکایی و رسانه ها مورد انتقاد واقع شد و به «روابط نزدیک» رابرت مالی با جمهوری اسلامی هشدار داده بودند.

دولت جو بایدن، در اواخر ماه ژانویه سال‌جاری بود که رابرت مالی، از مذاکره کنندگان دولت اوباما در پرونده هسته‌ای ایران، را به عنوان نماینده ویژه‌ آمریکا در امور ایران منصوب کرد.

مالی از مقامات امنیت ملی دولت باراک اوباما و از اعضای تیم مذاکره آمریکا در جریان مذاکرات منجر به توافق هسته‌ای، برجام،  بود و در آخرین سال فعالیت دولت اوباما نیز هماهنگ‌کننده استراتژی آمریکا در ارتباط با داعش بود.

او در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ درپی انتشار گزارش‌هایی در مورد ملاقاتش با رهبران حماس، از ستاد انتخاباتی باراک اوباما، بیرون آمد.

پیشتر رابرت مالی سال گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی در مورد اعتراضات دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ گفته بود: «انچه در ایران می‌گذرد فقط ظن توطئه آمریکا و عربستان سعودی و اسرائیل برای تضعیف ایران را در ذهن مقامات جمهوری اسلامی تقویت می‌کند. حق هم دارند که اینطور فکر می‌کنند. آنها متقاعد شده‌اند که آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی برای تضعیف آنها همه کار می‌کنند.»

تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه از احتمال تعیین رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه در امور ایران ابراز نگرانی کرد و در توییتی مالی را به سابقه همدلی با رژیم ایران و عناد با اسرائیل متهم کرد و گفت: «اگر مالی انتخاب شود، آیت‌الله‌ها به شانس خود ایمان می‌آورند.»

به گزارش جوییش اینسایدر، مالی که فرزند یک خانواده یهودی سوری تبار و زاده مصر است، هنگامی که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در سال ۲۰۱۹ برای شرکت در جلسه‌های سازمان ملل به نیویورک رفته بود، با او دیدار کرده بود.

مالی در ژوئن ۲۰۱۸، خرداد ۱۳۹۷، نیز در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایرنا، پیش شرط‌های ۱۲ گانه دولت ترامپ برای توافق با ایران را «غیر واقع‌بینانه» خواند.