بنیامین نتانیاهو به طور غیرمستقیم از تصمیم پریدنت بایدن در خروج عجولانه از افغانستان انتقاد کرد

در همان حال که دولت کنونی اسرائیل می کوشد از هرگونه اظهارنظر در مورد دستور پرزیدنت بایدن برای خروج از افغانستان خودداری ورزد، نخست وزیر پیشین بنیامین نتانیاهو در پیامی که در فیس بوک انتشار داد، این اقدام را به طور غیر مستقیم زیر سوال برد.

نتانیاهو در این پیام فاش ساخت که هشت سال پیش، جان کری وزیر خارجه دولت پرزیدنت اوباما، از وی دعوت کرد که با او به افغانستان برود تا به چشم خود ببیند که ارتش ایالات متحده چگونه با موفقیت کامل توانسته است طالبان را در افغانستان سرکوب کند و باعث نابودی القاعده در آن سرزمین شود.

نتانیاهو نوشت که او این دعوت را محترمانه رد کرد، ولی همیشه بر این باور بوده که وقتی ارتش آمریکا افغانستان را ترک گوید، همه چیز در آن سرزمین فرو خواهد ریخت.

اکنون رهبران شماری از کشورهای غرب اروپا نیز با صدای بلند از دولت پرزیدنت بایدن انتقاد می کنند که چگونه است برای خروج از افغانستان یک برنامه جامع به موقع آماده نشده بود و چگونه است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا در ارزیابی های خود ناموفق ماندند و یا اگر درست پیش بینی کرده بود، چرا دولت حزب دموکرات آمریکا توصیه های آنها را نادیده گرفته است.

دولت نتانیاهو بارها با جان کری وزیر خارجه دولت پرزیدنت اوباما سروشاخ شده بود. اسرائیلیان بر این باورند که جان کری فردی ساده اندیش است و افکار ناپخته ای دارد. جان کری در مورد راهکار پایان بخشیدن به نزاع فلسطینی – اسرائیلی، مطالبی پیشنهاد کرده بود که از دیدگاه کارشناسان اسرائیلی، کاملا اشتباه و ساده لوحانه بود.

گفته می شود که جان کری در پشت پرده، تماس هایی با جواد ظریف وزیر خارجه حکومت ایران داشته و علیه کشور خود توصیه هایی به او کرده است. جان کری این اتهام را قاطعانه رد می کند.

در آلمان و بریتانیا، اکنون برخی شخصیت های ارشد سیاسی می پرسند که آیا دولت های آنان چشم بسته به ایالات متحده اعتماد کرده بودند؟

در آلمان این انتقاد مطرح است که دستگاه های اطلاعاتی آن کشور بی آنکه خود مستقلا به گردآوری اطلاعات و ارزیابی اوضاع در افغانستان بپردازند، به گزارش های دریافتی از دولت واشنگتن بسنده کرده بودند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آلمان در این رابطه گفت: دستگاه های اطلاعاتی از مدتها پیش برنامه خروج منظم از افغانستان را طرح ریزی کرده بود ولی رده سیاسی آمریکا مانع از اجرای آن شده است.