
در تلاش برای جلوگیری از استقرار دائم سپاه قدس و نیروهای مزدور وابسته به حکومت اسلامی ایران در سوریه، بنیامین نتانیاهو یک بار دیگر تلفنی با پرزیدنت پوتین گفتگو کرد.
این تماس تلفنی چند روز پس از دیدار بین نخست وزیر اسرائیل و وزیر خارجه ایالات متحده انجام گرفت که در آن نیز موضوع اصلی، تلاش برای بیرون راندن نیروهای مسلح رژیم ایران در سوریه بود.
پرزیدنت ترامپ در روزهای اخیر گفته بود که رژیم ایران، به علت مشکلات مالی، نیروهای خود را از سوریه بیرون می کشد. ولی از دیدگاه اسرائیل، این دیدگاه قابل اطمینان نیست و بعید می نماید که رژیم ایران، از قصد خود برای تسلط بر سوریه صرف نظر کند.
به گفته منابع خبری در اسرائیل، از آن جا که روسیه نیز مایل به ماندن رژیم ایران در سوریه نیست، بلکه ترجیح می دهد خود به تنهایی در آن کشور صاحب نفوذ باشد، امکان نوعی هماهنگی بین روسیه و اسرائیل وجود دارد. ولی در عین حال، روسیه نمی خواهد به شیوه ای رفتار کند که رژیم ایران را از خود برنجاند و مناسبات پرسود بین طرفین دچار آسیب گردد.
گفتگوی تلفنی روز گذشته (آدینه) به درخواست نتانیاهو انجام شد. سران دو کشور تا کنون بارها تلفنی درباره سوریه گفتگو کرده اند و نخست وزیر اسرائیل، چند بار به همین منظور به مسکو سفر کرده است.
دفتر نخست وزیری اسرائیل در بیانیه کوتاهی که انتشار داد، از جمله نوشت که در گفتگوی تلفنی، نتانیاهو یک بار دیگر به آقای پوتین یادآور شده که اسرائیل به هیچ وجه با ادامه حضور نیروهای رژیم ایران در سوریه کنار نخواهد آمد. این گفتگوی تلفنی، به طور نسبی کوتاه بود.
تماس تلفنی در حالی انجام می گیرد که پرزیدنت ترامپ دستور داده نیروهای آمریکایی خاک سوریه را ترک گویند. ولی در آخرین گزارش ها آمده است که رئیس جمهوری ایالات متحده نیز به این باور رسیده است که خروج سربازان باید تدریجی و در یک طول زمان گسترده باشد.
نخست وزیر اسرائیل در پایان گفتگوهایی که با مایک پومپئو در حاشیه اَدای سوگند رئیس جمهوری جدید برزیل در برازیلیا داشت، به طور سربسته از توافق های به دست آمده ابراز خرسندی عمیق کرد.
نتانیاهو به نزدیکان خود گفت که با خروج سربازان آمریکایی، امکانات خوبی برای همکاری های نظامی و سیاسی بین دو کشور به وجود می آید.
نتانیاهو در توضیح منظور خود گفت که دو کشور به تقسیم وظایف در برابر سوریه پرداخته اند و در حالی که ایالات متحده به یک پیکار اقتصادی با حکومت ایران دست زده، اسرائیل کارزار نظامی را علیه رژیم ایران پیش می برد.