رهبر حزب آبی و سفید بنی گانتس، در آیین به دست گرفتن مقام وزارت دفاع گفت که او در این سمت قدرت کوبنده دفاعی و بازدارندگی ارتش دفاعی اسرائیل را همچنان تقویت خواهد کرد و به موازات آن در راستای پیشبرد صلح با همسایگان فلسطینی، همچنان کوشا خواهد بود. آگاهان میگویند که این شیوه برخورد ژنرال ذخیره بنی گانتس، که در گذشته رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل بوده، به مفهوم آن است که سرکوب سازمان های ترور ادامه خواهد یافت و سیاست جلوگیری از استقرار سپاه قدس در سوریه همچنان دنبال خواهد شد و اسرائیل برای جلوگیری از اتمی و موشکی شدن رژیم ایران فعال خواهد بود و در همان حال خواهد کوشید امکان صلح با فلسطینیان را پیش ببرد.
گانتس که در کابینه ائتلافی با بنیامین نتانیاهو شرکت جسته و قرار است یک سال و نیم دیگر مقام نخست وزیری را از او تحویل بگیرد، پست وزارت دفاع را از نفتالی بنت رهبر حزب راستگرای “یمینا” تحویل گرفت که در شش ماه اخیر مقام وزیر دفاع را به عهده داشت، ولی در کابینه جدید عضویت نیافته است.
بنت در مدتی که مقام وزیر دفاع را در دست داشته، گفته بود که رژیم ایران همانند اختاپوسی است که نه فقط باید بازوهای آن را قطع کرد، بلکه سرش را نیز باید کوبید.
در شش ماه گذشته، دست کم شش حمله هوایی به مواضع نظامی در سوریه انجام گرفت که به اسرائیل نسبت داده شد. در گزارش ها گفته شده بود که در آخرین حمله از این نوع که روز شنبه (سه روز پیش) رخ داد، هفت تن از فرماندهان وابسته به حکومت ایران در پایگاهی در شرق سوریه کشته شدند.
بنی گانتس در آیین تحویل گرفتن این پست گفت که “اسرائیل می تواند قدرت نظامی خود را حفظ کند و همزمان با آن، برای اجرای طرح صلح پرزیدنت ترامپ بکوشد”. در این طرح گفته شده که یک کشور فلسطینی در کنار اسرائیل برپا شود، ولی اسرائیل حق داشته باشد نوار جغرافیایی دره اردن و همچنین آبادیهای اسرائیلی نشین در کرانه باختری را به خاک خود ضمیمه کند و در مقابل، به فلسطینیها زمین مساوی بدهد.
گانتس در مراسم وزارت دفاع گفت: «امنیت مرزی اسرائیل به طور کامل برقرار است، ولی مرزهای کشور، فاقد ثبات می باشد و با رسیدن به صلح، می توان به هدف نیز نائل شد».
بنی گانتس در مراسم ادای سوگند وفاداری در پارلمان گفته بود که او برای اعطای امتیازات مساوی به همه اقشار کشور، از یهودی و مسلمان تا عرب و دروزی و زن و مرد تلاش خواهد کرد.