در رویدادی که از مدت ها پیش تصور آن می رفت، بنی کانتس رهبر حزب آبی و سفید، امروز (سه شنبه) ماموریت تشکیل کابینه را از پرزیدنت روبی ریولین تحویل می گیرد، و فعالیت های خود را در این زمینه با جدیت بیشتری دنبال می کند. بنامین نتانیاهو رهبر لیکود و نخست وزیر و وزیر دفاع دولت انتقالی، کمتر از چهار هفته پیش ماموریت تشکیل کابینه را پس زا انتخابات یک ماه و نیم پیش به عهده گرفت و با آن که ۲۸ روز برای رسیدن به این هدف وقت داشت، دو روز پیش از پایان مهلت قانونی، تلفنی به مقام رئیس جمهوری اطلاع داد که در این تلاش شکست خورده و قادر به تشکیل کابینه ای نشده که دست کم از طرفداری ۶۱ تن از نمایندگان پارلمان، یعنی نصف باضافه یک، برخوردار گردد.
اکنون پرزیدنت ریولین این ماموریت را به رهبر حزب رقیب می سپارد که او نیز ۲۸ روز مهلت خواهد داشت کابینه بعدی را برپا سازد. ولی گرچه کانتس گفته است که او بسیار خوش بین است، اما امید چندانی به موفقیت او نیز نمی رود و ابراز نگرانی می شود که ممکن است اسرائیل به دور سوم انتخابات زودرس کشانده شود.
حزب آبی و سفید که یک گروه سیاسی میانه محسوب می شود، همراه با احزاب میانه و چپ دارای ۵۲ دو کرسی می باشد و اگر احزاب عربی اسرائیل حاضر به حمایت از آن شوند، قادر به برپایی یک دولت اقلیت خواهد شد که احزاب عربی در آن عضویت نخواهند داشت، ولی از این دولت جانبداری کرده و مانع سقوط آن خواهند شد.
نتانیاهو در یک پیام ویدیویی شب گذشته (دوشنبه) که لحنی بسیار گله آمیز نسبت به بنی گانتس داشت، هشدار داد که یک دولت ملی در اسرائیل نمی تواند سرنوشت خود را به دست احزاب عربی بسیپارد، که برخی از آن ها حتی موجودیت اسرائیل را نفی می کنند.
نتانیاهو گفت که اسرائیل با خطرات امنیتی بسیار جدی از جانب رژیم ایران، حزب الله لبنان، حماس و دیگر گروه ها روبرو می باشد و این خطر هر روز تقویت بیشتری می یابد و این وضع اضطراری ایجاب می کند که یک دولت وحدت ملی برپا شود. او رهبران حزب ابی و سفید را متهم ساخت که قصد همکاری با او را نداشته و به مذاکرات جدی با لیلکود روی نیاورده اند.
حزب ابی و سفید در مقابل می گوید که حاضر نیست به عضویت دولتی در آید که نتانیاهو با داشتن پرونده های فساد اقتصادی مقام نخست را در آن داشته باشد.
بنی گانتس همچنین گفته است که نتانیاهو می خواهد همه احزاب راست و افراطی را که در دولت او عضویت داشته اند، وارد کابینه جدید نیز بکند و این در صورتی که ملت اسرائیل خواهان تغییر و تحول است و شمار زیادی از شهروندان، به همین امید، به حزب ابی و سفید رای داده اند.
در حالی که بنی گانتس حاضر به دیدار و گفتگو با نتانیاهو برای برپایی دولت جدید نشده بود، قرار است امروز نتانیاهو را به دیدار کاری برای برپایی دولت آینده دعوت کند و مذاکرات جدی آغاز شود.
منشه امیر در مصاحبه شب گذشته با بی بی سی در زمینه احتمال برپایی دولت آینده گفت که اوضاع بسیار بغرنج است و نمی توان پیش بینی کرد.
در پاسخ به پرسشی در مورد سیاست خارجی دولت احتمالی آینده، منشه امیر گفت که هنوز چنین ارزیابی بسیار زود است زیرا صحنه سیاسی اسرائیل همانند لوحه شطرنجی است که با جا به جا شدن هر مهره، ممکن است همه چیز تغییر یابد.
وضعیت نتانیاهو روز به روز بغرنجتر میشود… اگر انتخابات جدیدی برگزار شود او کرسیهای کمتری خواهد داشت…
امیدوارم هر چه زودتر این بازی احزاب تمام شود . اما یک نکته مهم که آقای نتانیاهو مطرح کرده است این است که اگر با احزاب عرب اسرائیل ائتلاف صورت گیرد برای آینده اسرائیل خطرناک خواهد بود . منظور از خطرناک بودن به چه معنایی است وقتی احزاب عرب در دولت نماینده ای ندارند چگونه ممکن است برای امنیت اسرائیل مشکلی پیش بیاید ؟ لطفا کمی درباره این موضوع شرح دهید . اگر اعراب موجودیت اسرائیل را نفی میکنند پس چرا حزب دارند و به واسطه آن در کنست حضور پیدا میکنند این اعتماد به اعراب به عقیده من اصلا درست نیست .