به دلیل تحریم های آمریکا بر علیه رژیم ایران سوریه با کمبود سوخت روبرو شده است

مشکلاتی که برای فرستادن سوخت از جانب حکومت اسلامی ایران به سوریه به وجود آمده آن کشور را مشکلات بسیار زیاد روبرو ساخته و کمبود بنزین در جایگاه‌های ویژه موجب فلج شدن بخشی از فعالیت‌های اداری و اقتصادی سوریه شده است.

صفهای طولانی در برابر جایگاههای فروش بنزین بحرانی را به یاد می‌آورد که در ایران نیز بنزین وارداتی کفاف مصرف روزانه مردم را نمی داد.

علت این مشکل بزرگ سوریه آن است که به دنبال تحریم های ایالات متحده انتقال سوخت از ایران به سوریه از طریق نفتکش های بزرگ متوقف گردیده و زیرا کمپانی های کشتیرانی حاضر به انتقال این نفت و سوخت نیستند و نفتکش های متعلق به حکومت ایران نیز به درخواست ایالات متحده از جانب دولت مصر در کانال سوئز متوقف می شوند و اجازه ورود به آنها داده نمی شود.

در گزارش ها آمده بود که هر روز بیش از ۱۲۰۰۰ تانکر سوخت به سوریه هم می کنند از طریق خاک عراق اما این سوخت نمی‌تواند کفاف مصرف روزانه سوریه را بدهد.

در بسیاری موارد این رانندگان سوری ناچارند برای خرید سوخت به لبنان بروند همچنین مشکلات بسیاری در راه تامین گاز سوختی برای خانواده ها در سوریه به وجود آمده است.

در ماه های گذشته وزارت دارایی ایالات متحده ده ها نفتکش متعلق به حکومت ایران و دولت روسیه را در فهرست تحریم ها علیه رژیم ایران قرار داد و به همین دلیل نیز دولت مصر اجازه عبور آنها را از طریق کانال سوئز نمی دهد و این امر سوخت رسانی به بنادر سوریه در آب‌های دریای مدیترانه را غیرممکن کرده است.

پیش از آغاز خیزش عمومی در سوریه در هشت سال پیش آن کشور روزانه ۳۵۰ هزار بشکه نفت استخراج می کرد که نیمی از آن به مصرف داخلی می رسید و بقیه به کشورهای خارجی صادر می‌شد.

اما از هنگام آغاز جنگ داخلی در سوریه استخراج این میزان نفت مختل گردیده و مقداری که به بازار فرستاده می شود برای تامین نیازهای مردم به هیچ وجه کافی نیست.

سوریه هر سال حدود ۲ میلیارد دلار نفت رایگان از حکومت ایران دریافت می کرد که اکنون به علت تحریم‌های ایالات متحده متوقف گردیده است.

میزان نفتی که سوریه هم اکنون استخراج می کند روزانه به ۲۵ هزار بشکه کاهش یافته است.

ماه گذشته بود که دولت سوریه رسما اعلام کرد که از این پس دارندگان اتومبیل تنها ۱۲۰ لیتر بنزین در ماه دریافت خواهند کرد.

اما اکنون یک هفته است که رانندگان می‌توانند هر هفته تنها ۲۰ لیتر بنزین خریداری کنند.

هر ماه تنها یک کپسول گاز سوختی برای مصرف خانواده ها از طرف دولت به آنها فروخته می‌شود.

هادی سوری شکایت می کنند که دست اندرکاران دولتی این محدودیت ها را زیر پا میگذارند و بنزین بیشتری از جایگاه ها دریافت می کنند.

آنها همچنین می گویند که افراد با نفوذ دولتی بدون رعایت صف های طولانی به بنزین گیری برای ماشین های خود می پردازند.