در واکنش به اقدام دولت پاراگوئه که اعلام داشت سفارتخانه خود را از اورشلیم به تل آویو باز می گرداند، اسرائیل نیز سفیر خود در آن کشور را برای انجام یک رشته مشاوران فرا خواند. در عرف دیپلماتیک، فراخواندن سفیر، نوعی ابراز ناخرسندی و خشم نسبت به اقدامات کشور دوم می باشد.
رئیس جمهوری پیشین پاراگونه حدود چهار ماه پیش، به دنبال انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، دستور داد که سفارت این کشور آمریکای جنوبی نیز از تل آویو به پایتخت اسرائیل منتقل شود و پاراگونه نیز همانند دولت واشنگتن، اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد. ولی دولت جدیدی که در اَسانسیُون پایتخت پاراگوئه به روی کار آمده، اعلام داشته که مصالح آن کشور ایجاب می کند تصمیم قبلی را باطل سازد و سفارتخانه را به تل آویو باز گرداند.
وزیر خارجه جدید پاراگونه در توجیه این ارقام جید گفت که کشورش “در راستای افزایش تلاش های دیپلماتیک در منطقه، به منظور برقراری یک صلح عادلانه و پایدار گام برمی دارد”.
او توضیح داد که بازگردانیدن سفارتخانه به تل آویو، خواسته رئیس جمهوری جدید آن کشور می باشد.
اسرائیل از این تصمیم دولت تازه پاراگوئه ابراز ناخرسندی کرد و سفیر خود را به اورشلیم فرا خواند. نتانیاهو علاوه بر نخست وزیری، ریاست وزارت خارجه را نیز به عهده دارد.
اکنون چند ماه است که دولت اسرائیل سخت تلاش می کند شمار بیشتری از کشورهای آمریکای لاتین را تشویق نماید که سفارتخانه خود را به اورشلیم منتقل سازند. مقامات اورشلیم ابراز امیدواری می کنند که اقدام دولت جدید پاراگوئه، بر تصمیم گیری دولت های دیگر آمریکای لاتین تاثیر سوء نگذارد.