وزیر نفت حکومت ایران، بیژن نامدار زنگنه اعلام کرد که اجرای بسیاری از برنامه های توسعه صنعت نفت راکد گذاشته شده است، زیرا دولت برای انجام آن ها بودجه ای در اختیار ندارد. آگاهان می گویند که علت این امر، تاثیرگذاری فزاینده تحریم های آمریکایی است که عمدتا صنعت نفت ایران را هدف قرار داده و صادرات نفت ایران را به حداقل رسانده، و همزمان بهای نفت در بازار جهانی سقوط کرده و در داخل ایران نیز مصرف نفت و بنزین به علت کورونا به حداقل رسیده است. درهم آمیختن این سه عامل باعث خالی شدن خزانه مالی رژیم و در نتیجه متوقف شدن برنامه های توسعه صنعت نفت شده است.
وزیر نفت در توضیح ارزیابی خود گفت: بر اثر شیوع ویروس کرونا بر صنعت نفت و پتروشیمی این کشور، برخی طرحهای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت بهویژه منطقه عمومی پارس، به حالت تعلیق درآمده است.
زنگنه، گفت: «کاهش ۴۰ درصدی دریافت خوراک صنایع پاییندستی پتروشیمی نسبت به سال گذشته ، تعطیلی بیشتر بخشهای تولید قیر و کاهش فروش فرآوردههای نفتی از دیگر آثار شیوعویروس کروناست».
یادآور می شود بهای یک بشکه نفت ایران تا زریر بیست دلار سقوط کرد و در داخل کشور هم به علت راکد ماندن بسیاری از فعالیت های اقتصادی و بازرگانی مصرف بنزین به طور چشمگیری پایین آمد و درآمدهای دولت نیز در ابعاد گسترده کاهش یافت.
زنگنه از افت شدید قیمت محصولات پتروشیمی و تقاضای داخلی و جهانی برای محصولات آنها، افزایش ذخیرهسازیهای نفتخام و فرآوردهها در ایران خبر داد و گفت: «ذخیرهسازی بنزین در ایران هماکنون به بیسابقهترین رقم تاریخی رسیده است».آگاهان امور می گویند: این حجم از ذخیرهسازی بنزین نشان دهنده به فروش نرفتن این محصول در ایران است.
زنگنه افزود: با شیوع ویروس کرونا در ایران، تعویض شیفت اتباع خارجی شناورها لغو و از حضور کارکنان مناطق پرریسک به عسلویه و سکوها و جزایر نفتی جلوگیری شد و کارکنان پیمانکاران طرحهای توسعهای طرف قرارداد با شرکت نفت و گاز پارس از ۲۰ اسفند تا ۲۲ فروردین به مرخصی رفتند و اجرای همه طرحهای دریایی به تاخیر افتاد.