به هدف افزایش سرکوب در ایران، استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی، دشوارتر از پیش شد

با افزایش اعتراض های مردمی در ایران و اطلاع رسانی مردم از طریق اینترنت در فضای اجتماعی حکومت، موج جدید سانسور اینترنتی در ابعاد گسترده توسط رژیم آغاز شده است  به گونه‌ای که ده‌ها وب‌سایت و اپلیکیشن موبایل از دسترس کاربران ایرانی خارج شده‌اند و کاربران اینترنت در کشور باید به کمک فیلترشکن و یا وی‌پی‌ان های جعلی، از این وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها بازدید کنند. وزیر ارتباطات گفت: از مدت ها پیش سناریوهای لازم برای قطع اینترنت اتخاذ شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران اینترنشنال وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت حکومت ایران به طور ناگهانی  از روز گذشته (یکشنبه ) شروع به مسدودسازی آدرس‌های مختلف اینترنتی با پسوندهای دات‌نت، دات‌کام، دات‌ای‌یو و دات‌ان‌ای کرده است.

وجه مشترک این مسدودسازی‌ها به این ترتیب است که این دامنه‌های اینترنتی که بر روی سرویس محبوب کلودفلر (Cloudflare) میزبانی می‌شوند، همگی مسدود و یا از سوی کاربران ایرانی بدون فیلترشکن غیرقابل دسترس شده‌اند. دامنه این مسدودسازی به گونه‌ای است که بسیاری از وب‌سایت‌هایی که بر روی کلودفلر میزبانی شده‌اند، به‌صورت غیرامن (http) و امن (https) در دسترس نیستند.

معاون اول دادستان حکومت ایران پیشتر از فیلترینگ اینستاگرام خبر داد ه و گفته بود : به دستور علی خامنه ای فیلترینگ شبکه اینستاگرام در دستور کار دادستانی قرار دارد.

این موج جدید مسدودسازی وب‌سایت‌ها و سرویس‌هایی که از کلودفلر استفاده می‌کنند در حالی شروع دولت حسن روحانی دو سال پیش

به گزارش برخی منابع خبری چندین بار بحث فیلترینگ اینترنت  مطرح شده که با مخالفت دولت مواجه شده است و دولت روحانی از وزیر ارتباطات قول گرفته بود تا «دستش روی دکمه‌ فیلترینگ» نرود.

کلودفلر یک سرویس آنلاین است که بیش از ۲۰ میلیون وب‌سایت مانند دراپ‌باکس (Dropbox) و پینترست (Pinterest) از آن استفاده می‌کنند و به نوعی، به بخشی از زیرساخت اینترنت در جهان تبدیل شده است. سرویس‌هایی مانند شبکه تحویل محتوا (CDN) و کاهش حملات (DDoS) از جمله سرویس‌هایی هستند که از سوی این شرکت ارایه می‌شود.

مسدود سازی، کنترل بر شرکت‌های خدمات دهنده اینترنت، رصد و مهار ارتباطات، حمله‌های سایبری، بازداشت و زندانی کردن وبلاگ نویسان و شهروند وب‌نگاران، اعمالی رایج در حکومت ایران هستند. سه نهاد اصلی کارگذار سیاست سرکوب آنلاین در ایران عبارتند از: شورای عالی فضای مجازی،که بدستور علی خامنه ای ۸ سال پیش تشکیل شد که رییس جمهوری نیز یکی از  اعضاء این شوا است ، سپاه پاسداران و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه.