
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، از سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به ایران استقبال کرد و یکبار دیگر گفت که دولت پرزیدنت ترامپ قصد برانداختن رژیم کنونی را ندارد، بلکه انتظار آمریکا تغییر رفتار رژیم ایران و رسیدن به یک توافق اتمی خوب است.
در گزارش های پیشین گفته شده بود که نخست وزیر ژاپن با این ماموریت از جانب ایالات متحده رهسپار تهران می شود که مقامات حکومت را از وخامت ادامه بحران با ایالات متحده آگاه سازد و بکوشد با میانجیگری خود موجب کاهش تنش شود.
مقامات حکومت ایران، ضمن استقبال گرم از انجام این سفر، ادعا کرده اند که هیچ تلاش میانجیگری را از جانب هیچ دولتی، نمی پذیرند.
مارک دوبوویتس، رئیس “اندیشکده دفاع از دموکراسی” در واشنگتن، در استقبال از سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، به ایران، در توییتی نوشت: «واشنگتن از نقش ژاپن در مشاجره ایران و آمریکا با سفر آبه به تهران استقبال میکند.»
دوبوویتس از حامیان موضع سختگیرانه در برابر زیاده خواهی های رژیم ایران است و یکی از منتقدین مصمم قرارداد اتمی موسوم به برجام در دوران دولت باراک اوباما بوده است. او پیشتر برجام را از آن جهت که برنامههای موشکی و فساد اقتصادی حکومت در ایران را مهار نمی کند، به باد انتقاد گرفته بود.
عباس عراقچی معاون وزیر خارجه رژیم، پیشتر گفته بود که «ایران تمایلی به ورود کشور سوم به میانجیگری میان ایران و آمریکا ندارد » مقامات حکومت ایران در هفته های اخیر چند بار احتمال دیدار نخست وزیر ژاپن از ایران را انکار کرده بودند. ولی اکنون معاون وزارت خارجه رژیم ایران، رسما از آن استقبال می کند.
محمد جواد، ظریف وزیر خارجه رژیم نیز پیشتر گفته بود ایران برای مذاکره با آمریکا نیازی به میانجی ندارد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، نیز پیشتر از سفر نخست وزیر ژاپن برای میانجیگری به تهران استقبال کرد و گفته بود ما آماده ی مذاکره با ایران هستیم .
علی خامنهای، نیز پیشتر درباره مذاکره با آمریکا گفته بود : «مذاکره با آمریکا سم مضاعف است و زرنگبازی سیاسی ترامپ مسئولان جمهوری اسلامی را فریب نمیدهد.»
معاون وزیر خارجه حکومت ایران، از سفر میانجیگرانه ی نخست وزیر ژاپن به تهران استقبال کرد و گفت: «ژاپن احتمالا قادر به تفهیم شرایط کنونی به آمریکاییها خواهد بود و امیدواریم سفر شینزو آبه به تهران به کاهش تنشها در منطقه منجر شود».
آگاهان می گویند نخست وزیر ژاپن، در دیدار از تهران، با علی خامنه ای دیدار خواهد کرد و چنین ملاقاتی، فراتر از عرف دیپلماتیک محسوب می شود و نشان می دهد که رژیم ایران، تا چه حد برای دیدار نخست وزیر ژاپن و میانجیگری او بین ایران و آمریکا، اهمیت قائل است.