رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس حکومت خبرداد : شش دهک جامعه، یعنی بیش از۲۵ میلیون نفر، توان خرید گوشت را ندارند.
او کارگران، کارمندان و بازنشستگان را از جمله این گروهها دانست.
در همین زمینه مرکز پژوهشهای مجلس، نیز گزارش داد که مصرف گوشت قرمز در سال ۹۸ در میان طبقه متوسط جامعه بهنسبت سال ۹۵ بیش از ۳۰ درصد کاهش داشته است.
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی نیز اعلام کرده است که بسیاری از خانوادهها در ایران مصرف گوشت قرمز، سفید، تخممرغ و لبنیات را به شدت کاهش داده یا آنها را از سفره خود حذف کردهاند.
علی ربیعی نیز چند روز پیش از «کاهش تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی» به عنوان علت اصلی گرانیها نام برده است.
این در حالی که کارشناسان اقتصادی میگویند، در یک سال گذشته، همزمان با افزایش تحریمها، کاهش درآمدهای نفتی، نوسانات نرخ ارز و افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه و کالاها، قدرت خرید بسیاری از خانوارهای ایرانی را کاهش داده و باعث گسترش خط فقر در ایران شده است.
اگر چه درباره خط فقر مطلق در ایران اعداد متفاوتی اعلام شده است، اما اگر رقم ۱۰ میلیون تومان درست باشد، خط فقر مطلق از سال ۹۶ تاکنون بیش از دو برابر شده است. بهگفته حسین راغفر، استاد دانشگاه، خط فقر مطلق در سال ۹۶ حدود چهار میلیون تومان بوده است.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که حدود ۲۳ تا ۴۰ درصد از جمعیت ایران در سال ۹۷ زیر خطر فقر قرار گرفتهاند.
در همین زمینه مجلس یازدهم، پیش بینی کرده است که در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ حدود ۶۰ میلیون نفر، یعنی بیش از دو سوم جمعیت کشور، باید تحت پوشش طرح معیشت خانوار قرار گیرند.