بیش از ۲۰۰ هزار تن برنج به علت ندادن مجوز ترخیص ، فاسد شده و قابل مصرف نیست

در همان حال که در مجلس آذوقه مردم را کوپنی می کنند اکنون اعلام می دارند که بیش از ۲۰۰ هزار تن  برنج  مدت مدیدی است که در گمرک بندر مانده و فاسد شده و باید دور ریخته شود .

مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک درباره این برنج های فاسد گفت:  با وجود گزارش‌هایی که در این رابطه به مراجع ذیربط اعلام شده، تاکنون کد رهگیری بانک برای این حجم از برنج صادر نشده است و گمرک بدون ارائه کد رهگیری بانک امکان صدور مجوز ترخیص برنج‌ها را ندارد.

شایان گفتن است که حسن روحانی از ۴ سال پیش تاکنون و در تازه ترین آن  مهر ۹۹ ضمن تاکید بر رفع موانع و تسریع و تسهیل در ترخیص کالاهای مانده در گمرک، دستور داد طبق تاکید جدید دولت، در روند تخلیه کالاها ی اساسی و تجهیزات پزشکی و درمانی که از به بعد وارد کشور می شود، در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را به عمل آورد

صاحبان برنج های دپو شده معتقدند ماجرای رسوب و مشکلات ترخیص این کالا از زمانی شروع شده که در سال گذشته با آغاز ممنوعیت فصلی واردات برنج، ترخیص درصدی این کالا در دستور کار قرار گرفت و از آن زمان تاکنون بانک مرکزی نسبت به تخصیص و تامین ارز برنج‌های ترخیص شده بصورت درصدی یا رسوبی در گمرک و بنادر اقدامی نکرده‌ است.

سال گذشته نیز  صاحبان این کالا ضمن گلایه از مسئولان در گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزی اعلام کردند که برنج های آنها در حال فاسد شدن است و دستگاه‌های مربوطه اقدامی در این رابطه نکرده‌اند،در عین حال که به دلیل عدم تامین ارز، اعتبار واردکنندگان نزد تجار خارجی نیز زیر سوال رفته و اعتماد آنها خدشه‌دار شده است.

تاکنون گمرک نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است.

مهرداد جمال ارونقی در ادامه گفت:  عدم ترخیص این برنج‌ها مربوط به ممنوعیت فصلی نیست، چرا که پیش از شروع ممنوعیت فصلی از ابتدای شهریور ماه امسال این کالاها به گمرک اظهار شده بود.

معاون فنی گمرک افزود: براساس  مصوبه شورای عالی امنیت ملی گمرک می‌تواند نسبت به ترخیص درصدی از کالاهای « در صف تامین ارز » اقدام کند، اما با توجه به اینکه احراز و اعلام اینکه ثبت سفارشی در صف تأمین ارز است یا خیر، به عهده بانک‌های عامل است، در ضمن گمرک ایران هیچ اختیاری در خصوص ترخیص درصدی کالاهای «در صف تخصیص ارز » ندارد.