مجله تایم درباره علت بی نتیجه ماندن تلاشهای برخی کشورها برای زمینهسازی مذاکره بین پرزیدنت ترامپ و حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، در حاشیه اجلاس اخیر سازمان ملل متحد، نوشت: حسن روحانی و پرزیدنت ترامپ هر دو ابراز تمایل کردند بنشینند و درباره شکاف بین کشورهایشان که خطرناکتر از همیشه شده است صحبت کنند، اما روحانی بهطور خصوصی تصریح کرد که وی در سیاست خارجی اختیاری ندارد و تصمیم گیرنده نهایی علی خامنه ای است ..
تایم در ادامه نوشته است : غرور و تعصب علی خامنهای، رهبر حکومت اسلامی ، از یک سو و تملقپسندی پرزیدنت ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، را از سوی دیگر، مانع هرگونه عادیسازی روابط بین ایران و آمریکا دانست.
مطابق قانون اساسی ایران، پس از مقام رهبری، رییس جمهوری عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیما به رهبری مربوط میشود، بر عهده دارد.
بر اساس همین قانون، تعیین سیاستهاى کلى حکومت ایران و نظارت بر حسن اجرای سیاستهاى کلی نظام از اختیارات رهبر در جمهوری اسلامی است.
تایم نوشته است : خامنهای که در سه دهه حکومتش، همه روسای جمهور آمریکا را درمانده کرده است، خصومت خاصی با ترامپ دارد.ترامپ نمایشهای عمومی درباره مسائل کلی را ترجیح میدهد، در حالیکه خامنهای به گفتوگوهای پنهانی درباره موارد جزیی علاقهمند است.
با خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریمها، تنشها بین ایران و آمریکا افزایش یافته است. وقایعی که در ماه های اخیر از جمله حمله به نفتکشها در خلیج فارس و سرنگونی یک فروند پهپاد ایرانی به دست نیروهای ایرانی با ادعای نقض حریم هوایی ایران، دو کشور را تا مرز درگیری نظامی پیش برده است.
ترامپ بارها به گفتوگوی مستقیم با ایران ابراز تمایل کرده است، اما جمهوری اسلامی ایران قبل از هر گفتوگویی، خواستار بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمهاست.
تایم در ادامه نوشته است : هنوز جانشینی برای خامنهای انتخاب نشده است، اما جمهوری اسلامی در دوره رهبری او، از یک دیکتاتوری مذهبی به یک دیکتاتوری نظامی تغییر شکل داده است و سپاه پاسداران، مانند نهادهای نظامی پاکستان و مصر، بیش از پیش در سیاست کشور نقش خواهد داشت.
تایم در پایان نتیجه گرفته است: کلکل فعلی بین آمریکا و ایران آزمایش اراده دو آدم مغرور و مسن است و پیامدهای کارهایشان تا مدتها پس از آنها باقی خواهد ماند.