تب جنگی در مرزهای ایران با جمهوری آذربایجان همچنان بالاتر می رود و نیروهای مسلح ایران قصد دارند به یک قدرت نمایی تازه در آن نقطه دست بزنند که بی تردید، دولت باکو نسبت به آن سکوت نخواهد کرد.
سپاهی کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که واحدها مسلح ایرانی فردا (آدینه) به یک مانور گسترده در طول خط مرزی با آذربایجان دست خواهند زد. هفته پیش نیز سپاه پاسداران با برگزاری رزمایش محدودتری در خط مرزی، خشم پرزیدنت علی اف را در حدی برانگیخت که رئیس جمهوری آذربایجان در یک مصاحبه تلویزیونی حاضر شد و فتنه گری های حکومت ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
چند روز پیش، خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز ادعا کرد که نیروهای نظامی و امنیتی اسرائیل در خط مرزی آذربایجان و ایران مستقر شده اند و امنیت حکومت اسلامی ایران را به شدت به خطر می اندازند.
آقای منشه امیر در مصاحبه ای این هفته گفته بود که اسرائیل نیروی نظامی آذربایجان ندارد، ولی شایع شده که تاسیسات پیشرفته شنود در خط مرزی آذربایجان با ایران برپا ساخته است. آذربایجان قاطعانه این ارزیابی را نادرست می داند و اسرائیل نسبت به آن سکوت کرده است. اسرائیل معمولا به مطالبی که با امنیت این کشور و امور نظامی مربوط می شود، سکوت می کند.
انتخاب نام “فاتحان خیبر” برای رزمایشی که قرار است از فردا برگزار شود نیز معنی دار است و به یهودیان و اسرائیل اشاره دارد.
در نخستین سال های ظهور اسلام، نیروهای مسلح آن به یهودیانی که حاضر به تغییر دین نبودند، و می خواستند ایمان به خدای یکتا را آن گونه که خود می اندیشند حفظ کنند، درگرفت که به قتل عام یهودیان انجامید و یهود ستیزان مسلمان همیشه آن را یادآوری کرده و ادعا می کنند که سرنوشت مشابهی در انتظار یهودیان امروز و کشور اسرائیل است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت که این رزمایش با شرکت واحدهای نیروی زرهی، توپخانه برگزار می شود و از حمایت نیروهای هوانیروز و به ویژه بالگردهای نظامی و پهپادهای جنگی پشتیبانی خواهد شد.
نزاع دو رژیم هنگامی بالا گرفت که ارتش آذربایجان، پس از پیروزی در جنگ با ارمنستان بر سر مالکیت قره باغ اولیا، یک رزمایش گسترده نظامی، همراه با ارتش های ترکیه و پاکستان، در نزدیکی آب های دریای خزر برگزار کرد که نشان از انزوای گسترده تر رزِیم ایران است – در حدی که دولت شیعه آذربایجان به دو حکومت اهل تسنن در پاکستان و ترکیه دست اتحاد می دهد که طبعا موجب نگرانی و ناخشنودی رژیم ایران می شود.
ولی حکومت ایران، که بیم دارد مبدا خشم آنکارا و اسلام آباد را برانگیزد، ادعا می کند که حضور نیروهای نظامی و امنیتی اسرائیل در خط مرزی آذربایجان است که امنیت حکومت اسلامی ایران را تهدید می کند.
دولت آذربایجان اکنون مدتی است که ورود کامیون های ایرانی حامل کالا برای ارمنستان را که از ناحیه مورد نزاع دو کشور می گذرد، ممنوع یا محدود ساخته و از کامیون مانند همیشه حق عبور مطالبه می کند و بر سر این جریان، چند راننده ایرانی نیز بازداشت شده اند.